Ремонтират Народно събрание с 15 милиона лева

0
При положение, че в момента се строи нова пленарна зала „Света София“
При положение, че в момента се строи нова пленарна зала „Света София“ Снимка: Дарик Радио

Мащабен ремонт с прогнозна стойност 14,6 млн. лв. при работещо Народно събрание възлага ръководството му.

Поръчката е инженерингова и включва проектиране и реконструкция на електрически, отоплителни, вентилационни и климатични инсталации и строително-монтажни работи по фасадите и покрива на сградата.

Работната програма на всеки кандидат трябва да отчита спецификата и местоположението на обекта, необходимостта от изпълнение на строителството в условията на работещо Народно събрание, информира Actualno. 

От всеки участник се очаква да опише технологичния подход, който планира да приложи, както и мерки за намаляване на затрудненията на народните представители и администрацията при провеждане на редовни пленарни заседания в новата пленарна зала, разположена в Блок № ІV в сградата.

Недвижимият имот е със застроена площ 6484 кв.м. и общо разгърната застроена площ от 45 388 кв.м.

Сградата на Народното събрание няма статут на единична недвижима културна ценност. Тя е територия с културно- историческо наследство със статут на групова недвижима културна ценност - „Зона на исторически развилия се обществен градски център“. Имотът попада в границите на 1-ва защитена зона на археологическия резерват „Антична Сердика и Средновековен Средец“.

В момента се строи нова пленарна зала „Света София“. Изпълнител на поръчката, възложена през 2016 година, е Обединение „НС ГРУП“ ДЗЗД с участници „Електрон прогрес“ ЕАД и „АТ Инженеринг 2000“ ООД. Договорът им е за 18 417 050 лв. без ДДС.

Преустройството на зала „Света София” в пленарна зала в сградата на парламента е в ход, а проектът е с гриф за сигурност „поверително" и съдържа информация, подлежаща на класификация като „държавна тайна“.

   

През август месец миналата година с изпълнителя е сключен договор за допълнително възникнали СМР на стойност 248 хиляди лева, които не са могли да бъдат предвиденипо-рано. Строително-монтажните работи на новата зала трябва да приключат до края на месец юни 2019 г.

Към настоящия момент се извършва също и основен ремонт на съществуващата захранваща електрическа система на сградата на Народното събрание по договор  с „Електролукс Табаков и Синове" ООД, който се очаква да приключи през месец август 2019 г.

Изготвя се и инвестиционен проект за основен ремонт на бюфета на Народното събрание по договор с „Тобо-Проджект“ ЕООД, който трябва да е готов в края на март месец. 

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари