Реджеп Ердоган разговаря с президента на Украйна Володимир Зеленски

2
Реджеп Ердоган увери своя украински колега, че е готов да допринесе за постигането на преговори и за прекратяване на огъня
Реджеп Ердоган увери своя украински колега, че е готов да допринесе за постигането на преговори и за прекратяване на огъня Снимка: Туитър

Реджеп Ердоган увери своя украински колега, че е готов да допринесе за постигането на преговори и за прекратяване на огъня

В телефонен разговор днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган и украинският му колега Володимир Зеленски обсъдиха неотдавнашните силни земетресения в Турция и продължаващата руско-украинска война, която отбелязва първата си годишнина, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Според турското президентство Ердоган е благодарил на Зеленски за "проявата на солидарност с Турция" след трусовете с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер, които удариха Южна Турция на 6 февруари.

Ердоган също изрази готовността си да допринесе "по всякакъв начин, по който може, за постигането на прекратяване на огъня и базирано на преговори решение, и постигането на мир в едногодишната руско-украинска война".

На 24 февруари 2022 година, при нападение, за което украинските власти по-късно казаха, че вече са знаели, че е неизбежно поне няколко дни предварително, руските сили нахлуха в Украйна от север, юг и изток.

Над 8000 цивилни са били убити и близо 13 300 други са ранени, откакто Русия започна това, което нарече "специална военна операция" в Украйна, според последните данни на ООН, отбелязва Анадолската агенция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари