Разширяват пътя Русе - Силистра край Дунав мост

0
Предстои ремонт на участъка под жп надлеза, където редовно се образува „тапа“ от автомобили
Предстои ремонт на участъка под жп надлеза, където редовно се образува „тапа“ от автомобили Снимка: БГНЕС

Край на задръстванията в района преди ГКПП „Дунав мост” ще сложи предстоящото разширяване на пътя Русе - Силистра, което ще започне следващата седмица, предава БГНЕС .

Става дума за участъка под жп надлеза, където заради опашките от тежкотоварни камиони редовно се образува „тапа“ от автомобили.

Заради ремонта ще се наложи новооткритият пункт за влизане в страната временно да бъде затворен и да се върне старата организация на движение, при която трасетата за вход и изход от България са на едно и също място. Товарните автомобили ще се редят отново по булевард “България“, вместо в посока на град Мартен.

Ремонтът предвижда изграждане на колектор, по който ще вървят различни комуникации. Самият път ще бъде разширен и ще има две двулентови трасета вместо сегашните общо две платна. По предварителни разчети реконструкцията трябва да приключи до средата на лятото.

Според областния управител на Русе Галин Григоров това обаче няма да реши проблема с опашките от камиони и натоварения трафик на Дунав мост. Той е категоричен, че единственият вариант за трайно нормализиране на ситуацията е изграждането на втори мост край Русе, тъй като сегашното съоръжение не е проектирано за толкова голям брой превозни средства и няма достатъчно пропускливост със своите две ленти – по една във всяка посока.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари