Колона от над 160 тира пречи на трафика по пътя Русе - Силистра

0
"Гранична полиция" - струпването на повече камиони е обичайно за началото на всеки месец
"Гранична полиция" - струпването на повече камиони е обичайно за началото на всеки месец Видео: БНТ

Километрична опашка от тирове на "Дунав мост 1".

Над 160 тежкотоварни машини са образували колона, която затруднява и придвижването по главния път между Русе и Силистра.

Проблемът тук започва от снощи. От "Гранична полиция" коментираха, че струпването на повече камиони е обичайно за началото на всеки месец, защото в това време се подновяват разрешителните за превоз от трети страни, които не са членки на Европейския съюз, като Турция например, информира БНТ.

Освен това вчера имаше две катастрофи на пътя Русе - Велико Търново, които бяха блокирали тежкотоварния трафик, изсипал се след това в района на граничния пункт късно вечерта. Много превозвачи бързат и да направят доставки преди католическия Великден, който е тази неделя. Влияние на движението през "Дунав мост 1" оказва и намалената пропускателна способност на граничния пункт при Силистра, откъдето около 100-120 камиона идват да преминат българо-румънската граница при Русе.

Все пак властите увериха, че обработката на документи не е спирала, а и опашката постепенно се разрежда. Кардинално решение на този проблем според тях обаче може да е само в построяването на нов мост при Русе, тъй като този е само с две платна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Викаха му "пешкира". Защото се оправяше с всякакви загорели мърсотии.

Харесай Дунавмост във Фейсбук