Размирникът от щурма срещу Капитолия получи 41 месеца затвор

0
Джейкъб Чансли се прочу по света с шапката си с рога и обявил се за шаман на последователите на мистериозния автор QAnon
Джейкъб Чансли се прочу по света с шапката си с рога и обявил се за шаман на последователите на мистериозния автор QAnon Снимка: Getty Images

Джейкъб Чансли се прочу по света с шапката си с рога и обявил се за шаман на последователите на мистериозния автор QAnon

Джейкъб Чансли, който след щурмуването на американския Конгрес на 6 януари се прочу по света с шапката си с рога и обявил се за шаман на последователите на мистериозния автор QAnon в социалните мрежи, е осъден на повече от 3 години затвор, съобщи Дневник.

Прокуратурата поиска 4 години лишаване от свобода за ролята му в смъртоносните сблъсъци в момента, когато парламентът във Вашингтон взимаше последното решение, да да влезе в Белия дом новият президент Джо Байдън. Днес федерален съдия реши, че Чансли ще лежи 41 месеца в затвора.

На намаляването на наказанието с 10 месеца вероятно е повлияло това, че през септември той се призна за виновен във възпрепятстване работата на официална институция. Тогава той заяви, че е разочарован, че Доналд Тръмп не е използвал правомощията си на президент да го амнистира преди да напусне Белия дом.

Същия срок затвор получи миналата седмица друг от хилядите щурмували Капитолия. Бивш актьор във филми за бойни изкуства бе осъден между другото и за това, че удря полицай.

Докато беше в затвора, Чансли бе диагностициран с шизофрения с приходни психотични симптоми, биполярно разстройство, депресия и тревожност.

В насилието, шокирало САЩ и света, загинаха четирима, ранен полицай почина на следващия ден, а още четирима от полицейската охрана, защитавала Капитолия, се самоубиха в следващите дни и седмици. Около 140 униформени служители бяха ранени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари