Доналд Тръмп беше призован да свидетелства за нападението на Капитолия

0
Бившият президент на САЩ получи призовка да даде показания под клетва до 14 ноември
Бившият президент на САЩ получи призовка да даде показания под клетва до 14 ноември Снимка: Getty Images

Бившият президент на САЩ получи призовка да даде показания под клетва до 14 ноември

Комисията на Камарата на представителите на американския Конгрес, разследваща нападението на Капитолия през януари 2021 г., издаде днес призовка до бившия президент Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Комисията изпрати писмо до адвокатите на Тръмп, призовавайки го да даде показания под клетва до 14 ноември. В призовката беше представено искане за редица документи, включително лични комуникации между бившия президент и членове на Конгреса, както и екстремистки групи.

Не е ясно как Тръмп и неговият правен екип ще отговорят. Той може да се съобрази или да преговаря с комисията, да обяви, че няма да се отзове или въобще да не обърне внимание на призовката. Може също така да отиде в съда и да се опита да се противопостави.

Комисията заяви в писмото, че е събрала "непреодолими доказателства", че Тръмп "лично е организирал" действия, насочени към отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари