Джо Байдън: Тръмп със сигурност е подкрепил щурма на Капитолия

0
Отвратително е бивш президент да одобрява и насърчава насилието срещу своите съграждани, заяви държавният глава
Отвратително е бивш президент да одобрява и насърчава насилието срещу своите съграждани, заяви държавният глава Снимка: Joe Biden / Facebook

Отвратително е бивш президент да одобрява и насърчава насилието срещу своите съграждани, заяви държавният глава

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Доналд Тръмп със сигурност е подкрепил въстание, след като висшият съд на Колорадо блокира републиканеца да се кандидатира за втори мандат заради нападението над Капитолия през 2021 г.

"Ще оставя съда да вземе това решение. Но той със сигурност е подкрепил въстание. Няма съмнение по въпроса, никакво, нула", каза Байдън пред репортери, след като пристигна в Милуоки, Уисконсин, на борда на Air Force One, предаде БГНЕС.

"Това е очевидно. Вие видяхте всичко", добави 81-годишният демократ, който вероятно ще се изправи срещу Тръмп в близката битка на президентските избори през 2024 г. в реванш на битката им през 2020 г.

Кампанията на бившия президент Тръмп заяви, че ще обжалва пред Върховния съд на САЩ решението от Колорадо, което се отнася само за предварителните избори в щата.

Това е първият от редица съдебни искове в цялата страна, които успешно се позовават на 14-ата поправка на Конституцията на САЩ, която забранява заемането на длъжността на всеки, заклел се да защитава страната, който по-късно участва във въстание.

Байдън заяви на предизборен мийтинг край Вашингтон, че "най-голямата заплаха, която Тръмп представлява, е за нашата демокрация. Защото ако загубим, ще загубим всичко".

Той описа Тръмп като "наблюдател, докато тълпата атакува Капитолия" при нападението на привържениците на републиканеца на 6 януари 2021 г., целящо да отмени загубата на Тръмп от Байдън.

"Това е бивш президент, който всъщност одобрява и насърчава насилието срещу своите съграждани", каза той. "Това е отвратително."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари