Размествания в листата на ГЕРБ-Русе в последната минута

0
На трето място, вместо обявената вече Алисе Муртезова, е д-р Цветан Райчинов
На трето място, вместо обявената вече Алисе Муртезова, е д-р Цветан Райчинов Видео: Русе Медиа

ГЕРБ-Русе внесоха в РИК листата си за изборите на 11 юли

С изненадващи промени се оказа окончателният вариант на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС за Русенския район, предаде Русе Медиа. Тя бе регистрирана в РИК-Русе от водача Красен Кралев, втората Десислава Атанасова, областният координатор Георги Кръстев и общинския ръководител Бедрос Пехливанян. Какво казаха те за предстоящите избори и кампанията – вижте във видеото.

Първоначалният вариант, който бе обявен пред обществеността, бе с водач Красен Кралев, втора трябваше да бъде мениджърът на „Медика“ Алисе Муртезова, а трета – Десислава Атанасова, която е водач и на листата на ГЕРБ-СДС в Разград. Преди няколко дни неофициално стана ясно, че двете дами са разменили местата си.

Днес обаче името на Алисе Муртезова изобщо не фигурираше в списъка с кандидати, а Десислава Атанасова обясни, че решението за оттегляне от листата е лично на Алисе Муртезова и само тя може обясни какви са причините. Атанасова припомни още, че листата се утвърждава от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Според неофициална информация Алисе Муртезова се е почувствала огорчена заради разместванията, направени в последния момент. Още повече, че тя напусна Общинския съвет, за да заеме временно място на депутат в предишното Народното събрание, докато Красен Кралев е служебен министър. Така тя се оказа с най-краткия депутатски мандат за Русе. В същото време хората от града и общината продължават да я търсят за решаване на проблеми като общински съветник, защото я припознават като човек, който откликва винаги. Самата Алисе Муртезова не отговаряше на мобилния си телефон следобед.

След оттеглянето ѝ на трето място изненадващо се оказа председателят на Регионалната колегия на БЛС-Русе д-р Цветан Райчинов, а четвъртото място е за адвокат Николай Братованов, който е от гражданската квота от страна на ГЕРБ. Коалиционният партньор СДС, който на предишните избори имаше четвърто място в листата, този път е на пето. Вместо Станимир Станчев, който не е пожелал да участва в изборите, сините издигат областният председател Драгомир Дамянов от Две могили. Шести в листата е новият областен ръководител на ГЕРБ Георги Кръстев.

Ето и цялата листа на ГЕРБ-СДС:

1.Красен Кралев

2.Десислава Атанасова

3.д-р Цветан Райчинов

4.Николай Братованов

5.Драгомир Дамянов

6.Георги Кръстев

7.Бедрос Пехливанян

8.Орлин Дяков

9.проф.Михаил Илиев

10.Иван Иванов

11.Светлина Стоянова

12.Красимир Костадинов

13.Кремена Кръстева

14.Евгени Игнатов

15.Кристиана Колева

16.Мирослав Залев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари