Раздават проследяващи устройства за деца и младежи със специални потребности в София

0

Устройствата ще осигурят повече безопасност за децата и повече спокойствие за техните родители, казва председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев

Проследяващи устройства да бъдат предоставени на деца и младежи със специални образователни потребности (СОП) в София, ще предложи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. В тази категория попадат деца от аутистичния спектър, с емоционални и поведенчески разстройства, с комуникативни нарушения и други.

Изчезването на дете е най-големият кошмар за всеки родител, но и сериозен обществен проблем. Всички се молим Сашко от Перник да се бъде намерен бързо и в добро състояние, но подобен случай категорично не трябва да се повтаря“, пише в профила си във Фейсбук Георгиев.

Безплатните проследяващи устройства ще осигурят повече безопасност за децата със СОП и повече спокойствие за техните родители, казва той и добавя, че устройствата ще доведат до максимално бързо намиране на децата при отдалечаване от обичайната им среда.

През април 2022 г., Столичният общински съвет прие пилотен проект за предоставяне на безплатни устройства на хора с деменция и Алцхаймер. Те вече се използват от 15 семейства за техните възрастни близки. Разходите и месечните такси към мобилния оператор, се поемат от общината, съобщава Георги Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари