Работеща майка отговори на критиките, че не е постоянно до детето си

0

Сюзън Кеог е радио-водеща и майка на 4-годишната си дъщеря - Фейт.

В социалните мрежи, тя често публикува снимки на своето момиче.

Когато Сюзън публикувала снимка на дъщеря си в Twitter с текст, че й липсва, един мъж й написал коментирал как "би трябвало да напусне работа и да стане домакиня, след като толкова много й липсва детето".

Нейният мощен отговор на този коментар зарадвал мнозина, поради голямата доза откровеност, с който е написан.

Сюзан не крие, че често чувства вина, защото постоянно работи, но няма намерение да се извинява, защото обожава работата си.

Ето й нейния отговор на критиката:

"Скъпи смел човек, получих съобщението ти. Тази, на която казваш, че би трябвало да напусне работата си, след като нейната 4-годишна дъщеря толкова й липсва, в момента работи.

Има много причини, поради които работя. Аз обичам моята работа. Моята работа е важна за мен. Не се спасявам животи, но работата ми е важна за мен самата. Наслаждавам се на нея. Тя ме прави щастлива и доволна. И заради това съм добра майка.

Работя от понеделник до петък. По-голямата част от дните пропускам заспиването на дъщеря си. Знаеш ли колко много хора ми се карат за това? Много. Съпругът ми, всяка сутрин напуска къщата в 5 ч и всяка сутрин пропуска нейното събуждане. Познай колко хора му се караме за това? Досети ли се? Николко!

Чувствам ли се виновна за това? Всеки ден. Понякога и 10 пъти дневно. Искам ли да прекарвам повече време с детето си? Разбира се. Но работя, за да мога да осигуря на дъщеря ми по-добро бъдеще. За да мога, когато тя навърши 16 години и пожелае да отиде на пътешествие, да може да го направи и да не й липсва нищо. Разбира се, че се страхувам, че ще ми каже как би искала да прекарвам повече време с нея, но ще рискувам.

В този момент дъщеря ми иска да бъде "леля с цветя", когато порасне. Не знам дали това означава, че иска да носи цветя на себе си или да ги продава. И това не е важно. Може да прави каквото си иска в живота. Вероятно това е причината да работя. Искам да й покажа, че има възможност да избира. Искам да избере щастие"- казва Сюзан.

Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари