Проведоха среща с бъдещи юристи на Русенския университет

0

В късния следобед на вчерашния ден, 17.02.2016 г., Станимир Станчев – заместник областен управител на Област Русе, проведе среща-разговор със студенти от Русенски университет, обучаващи се в специалност „Право“.

На същата присъства още екип от експерти на Областна администрация – Русе с юридическо образование.

Беседата стартира с кратко мотивиращо встъпително слово от страна на заместник областния управител. В рамките на изказването си той синтезира най-необходимите качества за успех, а именно „принципност, морал и воля“.

Станчев посочи и два мита, вълнуващи общественото пространство, изразяващи се в съжденията на неуспели хора, че в образованието няма смисъл, както и че образованието не е конкурентоспособно.

Истината посочи той, се състои в това, че човек се учи през целия си живот. По думите му придобитото знание днес би дало възможност за преоткриване на нови хоризонти в бъдеще. „Аз не Ви призовавам да бъдете отличници, а да научите нещата, така че да умеете да ги прилагате в работата!“, заключи той.

Последва кратка и синтезирана презентация за функциите на Областния управител, като орган на държавна власт.

След общото представяне бяха изложени от колеги няколко специфични казуса, чрез които да се онагледи приложението на някои нормативни актове.

Заместник областният управител провокира дискусия, задавайки към студентите въпроса „Каква е Вашата представа за нас?“.

Младежите реагираха, посочвайки липсата на достатъчна информираност за самата институция сред обществото, като основна предпоставка за неразпознаваемост на администрацията.

В отговор, Станчев запозна студентите с действащите Постоянни секторни комисии в различни области на живот, със съветите и някои стратегически документи. Той информира за стремежа на ръководството на администрацията повдигнати проблеми на заседания на Комисиите към Областния управител, формулирайки ги подходящо, да се свеждат до знанието на народните представители от русенски избирателен район с предложения за изменения в нормативната уредба.

Като положителна практика в посока повишаване информираността на гражданите за дейността на Областна администрация, той посочи провежданите изнесени приемни в общините в областта, както и действащата Фейсбук страница на администрацията.

Последва по-задълбочена дискусия, като студентите споделиха техния опит в работата с различни администрации.

В резултат на диалога, Станимир Станчев заяви, че за просперитета на страната ни като е цяло е необходимо активно гражданско общество. „Вие ще бъдете вестители на това, което правим“, каза той. В заключение на отворения разговор, заместник областният управител отправи апел към младежите да работят за добруването на България. „Бъдете смели и дръзки в отстояването на Вашите идеи“, завърши той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари