Нова докторантска програма в Русенския университет бе обсъдена вчера

2
Докторантурата се нарича „Организация и управление на сигурността и опазване на обществения ред“
Докторантурата се нарича „Организация и управление на сигурността и опазване на обществения ред“ Снимка: Областна администрация

Експертна група от Националната агенция за оценяване и акредитация във връзка с акредитация на докторска програма „Организация и управление на сигурността и опазване на обществения ред“ заседава вчера

„Живеем в сложен свят, изпълнен с множество предизвикателства от техногенен и антропогенен характер, които неминуемо ще доведат до възникване на критични ситуации. Те трябва да бъдат управлявани възможно най-рационално от подготвени специалисти с необходимата експертиза. Именно затова институциите с касателство по произвеждането на сигурност в обществото имат обективна необходимост от тази програма, която да даде нужните експерти със специфични познания от такова естество.“, каза Симеон Иванов главен секретар на Област Русе.

Той посочи множество примери на специалисти с подобен профил в структурата на администрацията. Сред тях са хората, занимаващи се отбранително-мобилизационната подготовка, кризисния мениджмънт, както и управлението на човешки ресурси в рискови ситуации. По неговите думи завършилите тази докторантура ще намерят категорична реализация. „Отговорно заявявам, че Областна администрация адмирира, подкрепя и приветства акредитацията на докторската програма.“, допълни още главният секретар.

Докторската програма се предвижда да бъде по професионално направление 9.1 Национална сигурност в Юридическия факултет на Русенския университет. Симеон Иванов изтъкна, че РУ „Ангел Кънчев“ подготвя отлични специалисти в областта на правото, които са изключително ценени в публичния сектор и бизнеса. Беше посочено и, че 100% от местата за юристи в Областна администрация Русе са заети от възпитаници именно на Юридическия факултет в нашия град. Главният секретар отбеляза още, че Русе е регионален образователен център и неговото значение се подсилва от това, че много жители на други населени места избират именно тук да продължат своето образование. Акцент беше поставен и върху това, че даваните знания тук са на едно много високо ниво и по нищо не отстъпват на придобитите в други учебни заведения както в страната, така и в Европа.

На срещата присъстваха представители на институции от местната и държавната власт, като всички се обединиха около становището, че подобна докторска програма ще бъде от съществено значение не само за развитието на Русе и региона, а също и за по-голямата част от България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари