Как влияе виртуалната реалност върху психическото развитие на детето?

1
Тази тема ще бъде обсъдена на среща - дискусия между специалисти и родители в Русе
Тази тема ще бъде обсъдена на среща - дискусия между специалисти и родители в Русе

Тази тема ще бъде обсъдена на среща - дискусия между специалисти и родители в Русе

Как влияе виртуалната реалност върху психическото развитие на детето?

Тази тема ще бъде обсъдена на среща - дискусияДетето автор“ в Русе. Тя ще се състои на 24 април, понеделник, от 15:30 часа в зала „Европа“ на Доходното здание.

В рамките на срещата ще бъдат представени накратко последно разработените продукти на сдружение „Дете и пространство“: изследване на влиянието на виртуалната реалност върху психичното развитие на детето от 0 до 3 години; видео-уроци за родители и видео-уроци за специалисти, както и изданието „Детето автор“, в което са събрани част от сценариите на видео-уроците.

Всички те са провокирани от усилието ни заедно да осмислим опита си, уроците, които научихме, и изобретенията, до които достигнахме, поставени в специфичната ситуация на предоставящи терапевтична помощ и психологическа подкрепа към децата, техните родители и/или полагащи грижи. Това ни даде възможност да се доближим максимално до същината на нашите опорни точки, ориентирани от лаканианската психоанализа, използвайки визуализации и много концентрирани послания. Вдъхновени са от опита на Терапевтичния екип на сдружение „Дете и пространство“, от основни наши публикации и от супервизиите, които предоставяме както на наши колеги от социалните услуги, така и в сферата на образованието“, обясняват организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Някой да направи улиците
    Някой да направи улиците
  • 3
    1
    Trenchef
    Едно си баба знае и това си бае, та и лаканианската психоанализа на Дете и пространство, едно от НПО-тата монополист в социалните услуги в Русе и в страната и ползващо щедро държавното им финансиране. А виртуалната реалност в тази крехка възраст е ясно как ще повлияе на психичното развитие и здраве на детето. Има значително по-актуални проблеми, свързани, например, с изкуствения интелект, стимулирането на деца в някои електронни мрежи към самонараняване и суицидни помисли и действия. Но какво да се прави като в една от услугите има един "психолог", който е известен по-скоро с борческите и възражденските си политически прояви, отколкото с "професионалната" си дейност.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари