Производители прогнозират ново поскъпване на хляба

0
Суровините са скочили драстично
Суровините са скочили драстично Снимка: bTV

Производители прогнозират ново поскъпване на хляба след скока на горивата, тока и газа

От малка пекарна в Стара Загора казват, че не искат това да се случва, но суровините са скочили драстично и ако произвеждат само хляб, няма как да си платят сметките, предаде bTV

"Ток, олио, брашно всичко върви нагоре като цени, а ние произвеждаме на ден 200 хляба, като преди 7 години сме стартирали при цена на олиото 1,30 лв. Сега е 5,50 лв.", обясниха от пекарната.

Най-продаваният хляб от 1,20 сега е 1,60 лв. Не знаят дали ще оцелеят и в Монтана в пекарна, която е изцяло на газ. Несигурността дали въобще ще има газ поставя производителите в неяснота дали ще работят въобще.

Преминаване на ток за тях не е вариант, защото това струва много скъпо, трябват експерти, както и дълъг процес по престрояване на производството.

Засега цената е с 20 ст. нагоре там, като прогнозата е със сигурност за още едно увеличение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари