Проектът за ВиК мрежа в кв. "Долапите" и "Средна кула" получи зелена светлина

0
Проектът за ВиК мрежа в кв. "Долапите" и "Средна кула" получи зелена светлина

Върховният административен съд се произнесе в полза на Община Русе по две ключови за общината обществени поръчки. Това са за изпълнител на строителния надзор по проект „Изграждане на канализационна и водопроводна мрежа и довеждащ колектор в кв. Средна кула и Долапи на гр. Русе" и за изпълнител на "Поддържане и облагородяване на зелените площи - общинска собственост на територията на гр. Русе и кварталите „Средна кула", „Долапите" и „Образцов чифлик и ДЗС".

По първата поръчка, една от фирмите, участвали в процедурата за избор на изпълнител на строителния надзор, обжалва решението на Кмета на Община Русе за обявяване на класирането и определяне на изпълнител пред Комисията за защита на конкуренцията. Тя, от своя страна, уважи жалбата и отмени Решението. Община Русе обжалва това решение на КЗК във Върховния административен съд (ВАС), който се произнесе в полза на Община Русе и отмени решението на КЗК

По втората обществена поръчка, всички участници в процедурата за избор на изпълнител, които не бяха избрани за такъв, също обжалваха решението на Кмета на Община Русе пред КЗК. Комисията потвърди решението на Кмета, след което жалбоподателите обжалваха това решение пред ВАС.

И по двете административни производства, върховните магистрати се произнесоха в полза на Община Русе и така дадоха зелена светлина за изпълнението на дейностите по „Изграждане на канализационна и водопроводна мрежа и довеждащ колектор в кв. Средна кула и Долапи на гр. Русе" и "Поддържане и облагородяване на зелените площи - общинска собственост на територията на гр. Русе и кварталите „Средна кула", „Долапите" и „Образцов чифлик и ДЗС".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари