Канализацията в "Средна кула" остава мираж

2
ВиК Русе трябва да изтегли кредит от 7,5 милиона евро, а това ще отнеме доста време
ВиК Русе трябва да изтегли кредит от 7,5 милиона евро, а това ще отнеме доста време Видео: КИС 13

Над 110 милиона лева е бюджетът на проекта, по който ВиК операторът в Русе ще подобри водопроводната мрежа в града и ще изгради канализация в кварталите "Средна кула" и "Долапите".

Това стана ясно на заседание на Водната Асоциация, което се проведе днес в Областна адинистрация.

13% от сумата ще се покрие от дружеството, което ще принуди изтеглянето на кредит от 7,5 милиона евро, за да бъде съфинансирано изпълнението му. Процедурата по избора на кредитна институция обаче е много дълга и не може да започне преди утвърждаването на идейните проекти и бюджета от над 110 милиона лева, обясни управителят на ВиК Русе – инж. Сава Савов, предаде КИС 13.

Срокът за кандидатстване за кредита е 9 април догодина.

Управителят на ВиК беше категоричен, че тегленето на заем няма да се отрази значително на цената на услугите. Дружеството е в състояние да го погасява без това да "удари" по джоба потребителите.

Днес Асоциацията по ВиК - Русе решиха препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията да бъде увеличен от 15 000 на 20 000 лева, което представлява 35% от общото финансиране. Окончателният размер на държавната вноска в бюджета на Асоциацията ще бъде определен от Министерството на регионалното развитие.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари