Строителството по водния проект в Русе приключи

4
Изпълнени са 5 обекта, като са изградени 44 километра канализация
Изпълнени са 5 обекта, като са изградени 44 километра канализация

Изпълнени са 5 обекта, като са изградени 44 километра канализация

Бяха изпълнени 5 обекта, които обхванаха целия град. В рамките на проекта са подменени и двата довеждащи водопровода, които захранват Русе с вода.

По него бяха изградени и над 44 километра канализация и около 8 километра водопроводи в кварталите "Средна кула и Долапите". Там са изградени и над 2000 сградни канализационни отклонения.

Оказва се обаче, че не всички домакинства в двата квартала са се присъединили към новоизградената мрежа. Това са направили едва 53% от жителите на "Средна кула" и около 60% в "Долапите".

По проекта бяха подменени двата довеждащи водопровода между помпени станции втори и трети подем с дължина от около 10 километра.

Вложените материали при изпълнението на проекта са с много високо качество, заяви управителят на ВиК - Русе инж. Илиан Милев, цитиран от КИС 13.

Изградена е и система за повишаване на налягането. Очаква се тя да доведе и до намаляване на разходите за електроенергия на дружеството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    12
    росен
    Една от причините за по-скъпата цена на водата е че дружеството е рая на хрантутниците, много раздут щат , ако се направи проверка кой колко и какво работо ще се установи че поне 80% ни си заработват заплатите, аз не искам с моите пари да плащам и изхранвам разни немного работливи хора .
  • 4
    11
    Koko
    Непрекъснато ни уверяват как разходите ни ще спаднат, че загубите ще намалеят и т.н. Реално цените към потребителите растат и то по план за следващите 5 години. Монопол !!!
  • 11
    10
    хахахах
    Сега остава до 5 г. да приключат и ремонтните дейности след приключването.
  • -3
    9
    ВиК Русе
    Не се оплаквайте, важното е фа сме живи и здрави. Идват празници, нова година нова цена.
  • 4
    8
    Точен
    Тази сутрин минах по край поне два ископа продалжава да се работи .за сведение Бозвили Шести септември и тъй нататък .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари