Продължават преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

0
От изхода на преговорите зависи дали ще има правителство с премиер Мария Габриел
От изхода на преговорите зависи дали ще има правителство с премиер Мария Габриел Снимка: БГНЕС

От изхода на преговорите зависи дали ще има правителство с премиер Мария Габриел

Водим разговори, които смятам, че на този етап са конструктивни“, заяви пред журналисти на влизане в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева. "Ще говорим след като приключат целите разговори. Неслучайно не даваме изявления, защото не искаме преждевременно да коментираме това, което се случва", допълни тя, цитирана от БГНЕС.

Късно снощи малко след 22:30 ч. приключи първият кръг преговори.

От страна на ГЕРБ на масата е сложено споразумение, което да превърне сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък предлагат меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

Няма официално разпространена информация за изхода от вчерашната среща. Няма и точен час за насрочени преговори в днешния ден. Срещите са закрити за медии, а журналистите не бяха допускани в сградата на Народното събрание.

От изхода на преговорите зависи дали ще има правителство с премиер Мария Габриел или ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни.

Николай Денков подаде оставка във вторник, която бе гласувана от депутатите в сряда.

За понеделник и вторник са насрочени консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените партии преди да връчи мандата за правителство на Мария Габриел.

От страна на ГЕРБ-СДС в преговорите участва изцяло дамски екип в състав Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, а ПП-ДБ са представени от изцяло мъжки екип в състав Николай Денков и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Точен
    Нов бардак с стари курви не става .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари