Продължава забавното четене в Русе

0
Забавното четене е Национална кампания за насърчаване на детското четене
Забавното четене е Национална кампания за насърчаване на детското четене

Продължава кампанията „Забавното четене 2016“

В началото на 2017 г. ще бъдат обявени победителите в Националната кампания „Забавното четене 2016“. Регионална библиотека „Любен Каравелов“ кани всички русенски деца да се включат в кампанията до края на тази година, като направят своя регистрация и попълнят прочетените от тях книги в онлайн дневника на българския детски портал Az-deteto.bg

Забавното четене е Национална кампания за насърчаване на детското четене. Тя е предназначена за деца от 1 до 7 клас. Четенето на книги е прекрасно, то е омагьосващо и невероятно! Четенето помага на децата по-добре да разбират света, да учат докато се забавляват и да узнават истините за живота. Но способността за разбирането на прочетеното не са заложени у децата - те трябва да бъдат създадени и поощрявани и с това трябва да са ангажирани не само родителите и учителите, но и цялото общество. Такава е и една от целите на Забавното четене!

Кампанията има състезателен характер. Всяка година, в зависимост от регистрираните деца и прочетените от тях книги, се определят победители в категориите: „Най-четящ град“, „Най-четящо училище“, „Най-четящо дете“ и „Най-четена детска книга“.

През изминалите години град Русе печели 3 пъти първото място в категория „Най-четящ град“. Русенските училища СУ „Христо Ботев“ и СУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ“ взеха приз за „Най-четящо училище“.  Русенчета печелиха и в категорията „Най-четящо дете“.

Забавното четене се провежда за шеста поредна година. Инициатори на кампанията са българският детски портал Az-deteto.bg и Столична библиотека. От старта на проекта през 2011 година броят на децата – участници в него достига над 12 500, а прочетените книги – над 137 000. Всяка година към инициативата се включват нови градове и все повече малки читатели.

През 2016 година "Забавното четене" предлага много повече изненади. Тази година инициативата е подкрепена от Bulgaria ON AIR, радио Bulgaria ON AIR и Dnes.bg, които активно ще се ангажират със социалната кауза!

Мили деца, не спирайте да четете, да попълвате своя електронен дневник и да следите новините за кампанията „Забавното четене“ в детския портал Az-deteto.bg!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари