Започва "Забавното детско четене"

0
Започва "Забавното детско четене"

„Забавното лятно четене” започва на 26 май, от 10.30ч., в Регионална библиотекаЛюбен Каравелов” – Русе. Целта е провеждането на ежегодни мащабни летни кампании за насърчаване на детското четене. Инициативата е насочена към всички деца в България на възраст между 6 и 14 години и техните родители.

Тази година, кампанията в национален мащаб стартира от Русе. Организаторите са се спрели именно на русенския културен институт поради големия успех на инициативата през миналата година.

Кампанията се базира на реално измерими резултати от онлайн читателски дневник. Всяко дете попълва информация за книжките, които е прочело. Различни събития се провеждат в цялата страна за анонсиране и подкрепа на инициативата, а в края на кампанията се обявява победител, избран сред децата прочели най-много книжки.

Кампанията протича през месеците на лятната ваканция на учениците в периода 1 юни – 15 септември и е с национално покритие.

Първото издание на инициативата „Забавното лятно четене” се проведе през 2011 година. От старта на проекта през 2011 година броят на децата – участници в него достигна 5000. Тази година се провежда третото издание на инициативата, което се стреми да разшири нейния обхват и цели включването на по-широк кръг участници, свързани със стимулирането и възпитаването на навици за четене у децата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари