Предизвикателства пред русенските учители

2
Поредната новост за педагозите тази учебна година е електронният дневник
Поредната новост за педагозите тази учебна година е електронният дневник Видео: БНТ

На международния ден на учителя – 5 октомври, педагози от Русе се налага да се справят с излишна документация и промените в образователния закон.

Другото предизвикателство, пред което са изправени, е да намерят алтернативни методи в ерата на интернет, за да ангажират вниманието на децата към учебния материал, информира БНТ.

Поредната новост за педагозите тази учебна година е електронният дневник. Преподавателите са били обучени онлайн как да работят с него. А най-голямото му предимство е, че родителите могат да следят по всяко време какви оценки и поведение имат в клас техните деца.

Деян Стайков, директор на ОУ „Любен Каравелов” – Русе: Това за нас е предизвикателство, но все пак живеем в 21-и век. Новите технологии не могат да бъдат отбегнати и пренебрегнати.

Илка Тотева, начален учител в ОУ „Любен Каравелов” – Русе: Тези промени, смея да кажа, че дори да ме натоварват, се опитвам това да го спестя и на децата, и на родителите.

За да провокират допълнително любознанието и острия ум на децата, в преподаването си учителите включват алтернативни методи и извънкласни дейности. И не само:

Илка Тотева, начален учител в ОУ „Любен Каравелов” Русе: Винаги съм се старала да им предам на първо място любовта, човечността и добротата. Направим ли ги добри хора, сме си свършили работата.

Мария Георгиева, 7 клас в ОУ „Любен Каравелов” – Русе: За мен учителят е човек, който ще те напътства и за когото ще си важен.

В деня на учителя отново беше спазена традицията децата от училище „Любен Каравелов” да посрещнат своите преподаватели със здравец и писалки, с които да им пишат повече шестици. 

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари