Поредната лъжа за Русе!

2
Не лъжете господа, направете нещо полезно за Русе!
Не лъжете господа, направете нещо полезно за Русе!

Днес в русенските медии се появи съобщение, че безработицата е най-малката от много години насам – 4,1%. Поредната лъжа – целяща манипулирането на Русенци, да бъдат спокойни, защото се случва нещо хубаво.

В сайта на Центалния статистически институт четем, че през 2011г. на последното преброяване в община Русе са живели 147 320 души от които 82 230 в трудово активна възраст и 65 090 трудово неактивни (деца и пенсионери).

В изследвания на общината предоставени за кандидатстване по Оперативна програма „Региони в разтеж“ е посочено, че общината бързо се обезлюдява с темпо около 7% годишно! По тази сметка за 4 години жителите на община Русе днес трябва да са около 105 820 души. Нека намалим пропорционално броя на трудово неактивните и ще получим, че днес те са около 46 860. Сега ще ги извадим от общия брой живущи и получаваме 58 960 души в трудово активна възраст!

Не е известно от къде и кой е продиктувал на Бюрото по труда, че трудовоактивните днес са 84 780 ?!? Ако е така, значи в Русе прирастът е положителен, защото само те са с 2250 повече от 2011 година!!! Всички Русенци виждат, че градът обезлюдява.

Обявените записани 3476 души в бюрото по труда, съвсем не отговарят на истинския брой, защото след изтичане на определен със закона срок, регистрираните безработни автоманитчо биват отписвани. Дори да направим сметка само върху този брой спрямо реалния брой трудовоактивни, живущи в общината, безработицата ще е около 6 %.

Не лъжете господа, направете нещо полезно за Русе!

–––––––––––––––––––-

Не е случайно, че след вчерашното събрание на ГЕРБ – Русе (23 юни в пленарна зала на общината), на което са определяни номинациите за кандидат кмет на Русе, днес 24 часа по-късно, всички мълчат и не казват какво се е случило !!! Кого избрахте бре??? Защо пазите в тайна??? Или вчера се случи нещо скандално?…..

Стоилов, защо не поканиш медиите и не дадеш пресконференция? Истинските кметове правят така!

Източник: Бъдеще за Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари