Безработицата в Русе намалява

0
Повече русенци са започнали работа през февруари, повече са и работодателите предлагащи свободни позиции
Повече русенци са започнали работа през февруари, повече са и работодателите предлагащи свободни позиции

През февруари постъпилите на работа регистрирани безработни от област Русе са 398, което е със 70 повече в сравнение с януари, съобщиха от „Регионална служба по заетостта“.

Трудовите посредници са осигурили заетост на първичния пазар на 254 безработни, което надхвърля като брой постъпилите в реалната икономика през януари с 40. С посредничеството на „Бюрото по труда“ други 52 безработни русенци са наети по програми и мерки за заетост през февруари, информира ТОП НОВИНИ .

Общо обявените през февруари свободни работни места от работодатели на територията на област Русе са 666, което е със 160 места повече отколкото през януари.

През месеца и търсенето на работна сила в реалната икономика бележи ръст и се изразява в заявените общо 601 места в бюрата по труда,което е със 104 повече в сравнение с януари. Повечето от тях са от частния сектор, като от преработващата промишленост са 154, в селското стопанство – 91, търговията — 58, административните и спомагателните дейности – 57, хотелиерството и ресторантьорството – 40 и др.

По програми за заетост в бюрата по труда в област Русе през февруари са заявени 65 работни места – предимно по програма „Старт на кариерата” и по схеми по ОПРЧР.

Към края на февруари в трите бюра по труда в област РусеРусе, Бяла и Ветово, регистрираните безработни са 7304. Като търсещи работа лица са регистрирани и 94 заети, 55 учащи и 53 пенсионери.

Равнището на безработица за област Русе, е 7,1%, при 7,0% през предходния месец. В сравнение с февруари 2016 г. равнището на безработица е по-ниско с 1,4 процентни пункта. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари