Пенчо Милков: Вървим напред към създаването на новия русенски парк!

7
Растителността ще бъде от местни видове, характерни за Дунавската равнина
Растителността ще бъде от местни видове, характерни за Дунавската равнина

Растителността ще бъде от местни видове, характерни за Дунавската равнина

Пенчо Милков обяви вълнуваща новина за жителите на Русе - градът ще се сдобие с нов парк, разположен на 25 декара в кв. "Здравец-Изток". Проектът, който е резултат от успешно партньорство между общините Русе и Гюргево, ще превърне неизползваната площ в зелен оазис, предлагащ отдих и развлечения на жителите на града.

"Растителността ще бъде от местни видове, характерни за Дунавската равнина", сподели кметът Милков в социалните мрежи. "25 декара зеленина в кв. “Здравец-Изток”

Паркът ще бъде изграден в рамките на 36 месеца, като се очаква договорът между двете общини да бъде подписан в следващите седмици. Една от ключовите характеристики на проекта е използването на местни растителни видове, характерни за Дунавската равнина, което ще допринесе за запазването на биоразнообразието в региона.

Освен зелени площи и алеи за разходка, паркът ще разполага със система за видеонаблюдение, която ще гарантира сигурността на посетителите, както и с автоматизирана поливна система, която ще поддържа растителността в отлично състояние.

Важно е да се отбележи, че проектът е получил широка обществена подкрепа. През 2023 г. Община Русе проведе запитване сред жителите на града, като 98% от участниците изразиха подкрепа за идеята за нов парк в кв. "Здравец-Изток".."

Очаква се новият парк да бъде завършен през 2027 г. и да се превърне в една от най-атрактивните зелени зони в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    18
    Русенец
    Поредните безхаберни планове и ОБЕЩАНИЯ ! Не можем да излезем от ежедневието с мръсотията, в която е потънал Русе, дупките от постоянните ремонти и кръпките от ремонтите на ремонтите, задръстените улици от автомобили, неработещите общински служби и още мноооого. Трябва да оценяваме по делата, а не по обещания.
  • 1
    17
    Пенчо Милков
    Мен малко ма сърби халката
  • 3
    16
    Василен
    Пенчо Милков за живота, семейството и политиката в лично интервю по БТВ "Цялата ми сила, вяра и надежда намират упование в семейството, което създадох – съпругата ми Боряна и тримата ни сина – Преслав на 11г., Борис на 7г. и Калоян на 6г.", сподели кандидатът за кмет на Русе от МК "БСП за България"
  • 3
    15
    Впечатление
    След всяко строителство и инициатива на общината за промени и благоустройство на града в името на човека за последните петнадесет години,защо русенци изпадат в потрес и ужас? Ей това някой от общината и фирмите участващи в проектите да излезе и обясни конструктивно и детайлно.Без значение кои са управлявали,кабинета на Пенчо Милков,Пламен Стоилов и по предният,преди Стоилов.Най обикновен въпрос.Защо жителите на града изпадат в потрес,ужас и за дълги периоди са в мрачно и раздранително настроение.Кой от ГЕРБ,БСП,или ДПС,СДС,ДСБ,ДБ ще обясни най прилично,спокойно и внимателно за прочутите "Видими Рвзултати" в гр. Русе.Съоръжения,Кей,Парк,Площад,Тротоари,Спирки,Велоалеи и какво ли не? Кой ще отговори от хубавците мамини и татьови? Защо очакванията са едни с предложенията,а на яве работата е ганкино хоро,едно напред и две че и три назад? Какво имат да обадят където не смеят да обадят?
  • 3
    14
    Бенчооо
    Бенчо работи! Бенчо го мързи.Ходи и се мае със лентяи и айдуци по цял ден играе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари