Полша и Унгария искат ЕК да удължи забраната за внос на украинско зърно

4
И двете страни заплашиха, че ако това не стане, то ще въведат ограничения на национално ниво
И двете страни заплашиха, че ако това не стане, то ще въведат ограничения на национално ниво

И двете страни заплашиха, че ако това не стане, то ще въведат ограничения на национално ниво

Полша и Унгария поискаха Европейската комисия да удължи забраната за внос на украинско зърно, която изтича утре. И двете страни заплашиха, че ако това не стане, то ще въведат ограничения на национално ниво, което е в нарушение на европейските правила.

Полша няма да позволи да бъде наводнена с украинско зърно, написа полският премиер Матеуш Моравецки в социалната мрежа Х, известна по-рано като Туитър. Във вторник полското правителство одобри резолюция с призив Еврокомосията да удължи забраната за внос на украинско зърно, информира БНТ.

Унгария също обяви, че ще забрани вноса на украинско зърно в защита на националните пазари, ако ЕС не удължи действащата в момента забрана. В Полша моментът е чувствителен - управляващите се опасяват от недоволство заради предстоящите следващия месец парламентарни избори.

Анджей Соболевски - фермер: "Могат да казват, каквото си искат, както Европейската комисия, така и нашето правителство. Знаем, че украинското зърно продължава да влиза в страната. Разликата в цената е около 200-300 полски крони на тон, просто има прекалено много украинско зърно в Полша и нашата финансова ситуация е зле."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари