Полиция блокира изходите на Петрич

0
Пречат на протестиращите да блокират граничен пункт Кулата
Пречат на протестиращите да блокират граничен пункт Кулата

Входните и изходни булеварди на Петрич са блокирани от полиция и жандармерия и не се пропускат автомобили в нито една посока.

Това предава репортер на "Дневник" от участници в протеста срещу високите цени на горивата и поскъпването на данъците за леки автомобили. По този начин се възпрепятстват протестиращите да изпълнят заканите си да блокират граничен пункт Кулата.

Около 100 автомобила се включиха в шествието в Гоце Делчев, което премина през целия град. След това те се отправиха към село Господинци, където с непрекъснато пресичане на пешеходна пътека блокираха движението към граничен пункт Илинден. Очаква се блокадата да остане до 18 часа и в нея да се включат жители на Банско и Разлог.

Около 200 души взеха участие в протестните действия в Карлово и Сопот, съобщи "Фокус". Протестиращите се събраха в 12 часа пред Спортната зала в града, след което потеглиха на протестно шествие. След края на пешеходното шествие присъстващите блокираха за 30 минути движението по Подбалканския път София-Бургас, при разклона за селата Иганово и Московец. Очаква се идентичен протест да се проведе и през следващата неделя.

Протестиращи от Шумен блокираха за десет минути движението при пътен възел "Белокопитово" на автомагистрала "Хемус". След това автошествието се отправи към пътен възел "Нови пазар" и около 70 автомобила блокираха възела. Блокадата беше свалена малко след началото ѝ.

Протестно шествие от около 30 души премина от Катедралния храм "Свето Успение Богородично" до Аспаруховия мост във Варна. Те се събраха в 14 часа пред Катедралата, но тръгнаха към моста повече от половин час след това, предвождани от десетина протестиращи с автомобили. Въпреки, че вървяха по пътното платно към моста и обратно, до блокиране на движението не се стигна.

Протест имаше и в Бургас. Хората там решиха да се включат в планирания мащабен национален протест на 6 януари, а дотогава ще продължават да изразяват недоволството си всяка неделя в града. Беше блокирано едното платно на улица "Цар Петър".

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари