Площадът пред Народното събрание почерня от полиция

2
Десетки коли на жандармерията обсадиха района
Десетки коли на жандармерията обсадиха района Видео: NOVA

Около обяд в столицата започна протестът срещу високите цени на горивата и поскъпването на застраховката "Гражданска отговорност".

По предварителна информация към него трябваше да се присъедини и митингът, започнал преди това с искане за смяната на системата.

Изключително засилено е полицейско присъствие в целия център на София. Най-много жандармерия има разположена пред Народното събрание, пред Министерски съвет, както и в околните улички.

Проблеми в организацията отложиха за неопределено време началото на националния протест срещу високите цени на горивата. Към 14 ч. на площад "Александър Първи" имаше малко протестиращи от столицата, от Пловдив и от Пазарджик. Те обявиха, че са недоволни от цялостната политика на правителството, предаде БНР.

Срещу промените в Закона за вероизповеданията ще се обявят представители на Християнската общност на протестантските вярващи и църкви, които ще проведат молитвено шествие.

И тази вечер ще се съберат майките на деца с увреждания, които смениха протеста си с присъствие, докато не бъде гласувана от Народното събрание оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари