Полицейска акция в Николово

8
Проблемът с тировете продължава. Въпреки поставените знаци днес чуждите тирове не се съобразяваха с новата организация на движение
Проблемът с тировете продължава. Въпреки поставените знаци днес чуждите тирове не се съобразяваха с новата организация на движение

Проблемът с тировете продължава. Въпреки поставените знаци днес чуждите тирове не се съобразяваха с новата организация на движение

След недоволството на жителите на Николово от засиления трафик от транзитно преминаващи тирове и разговори между кмета на Община Русе Пенчо Милков и кмета на Николово Златан Ванев, са предприети конкретни действия.

Тази сутрин са монтирани знаци, забраняващи преминаването на товарни автомобили над 10 тона. Знаците са по всички входно-изходни направления към населеното място. Поставени са след разклона за „Дунарит“ в посока Николово, на пътя Червена вода-Николово в началото на гората и в района на град Мартен, като по този начин се цели да не преминават камиони през селото, предаде Русе Медиа.

Хората са изключително благодарни от бързата реакция от страна на общината. Забраната няма да важи за камиони, които обслужват населеното място или са към завод „Дунарит“.

Снощи жителите на Николово отново са излезли на протест, като след полунощ за кратко са препречили преминаването на 20 тира през населеното място. До сутрешните часове са отбелязали още около 50 камиона, като по този начин средно стотина тира са преминали по път, който не е предназначен за движение на такъв вид превозни средства. В резултат пътната настилка е деформирана, а хората се притесняват за домовете си, напукани вече от вибрациите.

Въпреки поставените знаци днес чуждите тирове не се съобразяваха с новата организация на движение. В ранните следобедни часове полицейски патрули заедно с екипи на „Автомобилна администрация“ са започнали да спират камионите, които не са спазили забраната.

Основният проблем обаче е, че при поява на екипите по трасето това веднага се отбелязва в мобилните приложения и останалите тирове временно избягват този маршрут. Кметът на Николово Златан Ванев сподели, че снощи по време на протеста са били подавани сигнали към тел.112, както и всякакви сигнали за катастрофи, инциденти и др., които да докарат полиция и да се отбележи в приложенията. Така камионите би трябвало да не навлязат в селото.

Въпреки това водачи на тирове са заобикаляли по второстепенни улици, за да избегнат блокадата и да излязат отново на пътя. Има отново и клипове на камиони, които се движат със свалени номера, за да не бъдат санкционирани от служителите на тол системата за неспазване на маршрута.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    5
    Камен
    България, това е. Никой не ни приема на сериозно. Нека пробват това другаде в Европа...
  • 8
    4
    Па
    Стига сте говорили глупости, не минават през селото, за да не плащат Тол такси, междунарното е в рамките на града, а пътя Русе Мартен е втори клас и е освободен от такива такси!!! Минават защото се правят на тарикати, за да избегнат част от опашката и се нареждат от Ктм!
  • 19
    3
    хм
    Глоби, глоби и пак глоби
  • 20
    2
    русенец
    Баси тъпата държава, след като с някакви каруцари не можем да се справим! А ако трябва да се справяме с танкове примерно? Или да не задавам тъпи въпроси. Прочие, ченгетата пак искат по-високи заплати. Съдиите не искат, те си вземат по десетина бона на месец и то без бакшишите.
  • 16
    1
    Българин
    Вие там в Николово пушки нямате ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари