Подробности за агресията на лекарка от Плевен към пациентка

4
Потърпевшата си е извадила медицинско свидетелство за нараняванията и е пуснала жалба в местното районно управление. Предстои да пусне жалба и в прокуратурата
Потърпевшата си е извадила медицинско свидетелство за нараняванията и е пуснала жалба в местното районно управление. Предстои да пусне жалба и в прокуратурата Видео: bTV

Грубо отношение и заплахи от страна на медик към придружител на пациент в плевенската болница „Д-р Георги Странски“ – за това сигнализира  Диляна Гелева, която е заснела ситуацията с телефона си, разкрива bTV

В неделя майката на Гелева паднала лошо и се наложило да бъде закарана в Спешна помощ. Именно там е имало сблъсък с рентгенолог на болницата. На видеоклипа се вижда как медичката се държи агресивно и грубо. Чуват се обиди и заплахи към Диляна Гелева, като в един момент има и физическа саморазправа.

Според Гелева лошото отношение е било провокирано от грешка на администрацията, заради която се наложило майка й два пъти да бъде снимана на рентген.

„Тя ме обиждаше, каза ми, че ще ме върне, ще ме изхвърли. Налетя ми с ръце срещу мен, цялата съм надрана“, разказва Диляна Гелева.

Тя била помолена от охраната да напусне болницата, но рентгеноложката продължила да вика да я върнат обратно. „Тя изпадна в нервна криза след края на клипа. Отправи куп заплахи. Каза, че ако не изтрия записа, тя ще ме пребие от бой и ще довърши това, което не е успяла да довърши“, разказва Гелева.

Потърпевшата разказа, че не смята, че е провокирала медика за грубото отношение. „Според мен снимането с телефон можеше да се избегне, ако не ми беше посегнала. Аз докрай запазих самообладание, не съм повишавала тон, не съм обиждала. Аз не се притеснявам от нищо и съм убедена, че ще има справедливост“, заяви Гелева.

Потърпевшата си е извадила медицинско свидетелство за нараняванията и е пуснала жалба в местното районно управление. Предстои да пусне жалба и в прокуратурата.

От болницата в Плевен отклониха поканата за участие в „Тази сутрин“, но съобщиха, че днес започват проверка по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Детето каза, че за понеделник трябва да занесе в училище 15 коркови тапи. Трудно е, но ще се справя!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари