Разказ на нападнатия в болница „Медика“ лекар

3
Много трудно може да се работи, да не кажа никак, със заплахи, с обиди, че лекарите в България всички сме убийци и т.н“, каза доктор Станислав Павлов
Много трудно може да се работи, да не кажа никак, със заплахи, с обиди, че лекарите в България всички сме убийци и т.н“, каза доктор Станислав Павлов Видео: Русе Медиа

Пореден случай на агресия срещу медици в Русенско.

46-годишен мъж е влязъл в ковид отделението на УМБАЛ „Медика“ заедно с още двама души – мъж и жена, заплашил е персонала с убийство и е ударил охраната. Той е задържан от полицията за 24 часа.

Инцидентът е станал в неделя по обед, когато въпросните трима души пробиват охраната и се качват в ковид отделението. Те настояват да получат информация за свой близък в извън определените за това часове. На смяна е доктор Станислав Павлов, който става обект на агресия.

Започнаха вербални нападки, заплахи за убийство, че ще ни убие , ако неговият близък почине в ковид сектора. Охраната, която дойде след него, започна да го възпира, при което се стигна до физически сблъсък“, обясни пред Русе Медиа д-р Павлов. Охранителят е получил удари в гърдите и главата.

На място е извикана полиция, а нападателят – 46-годишен мъж, е задържан. Медиците обаче все още са в стрес. “Много трудно може да се работи, да не кажа никак, със заплахи, с обиди, че лекарите в България всички сме убийци и т.н“, каза още лекарят.

На пациента не е съобщено за поведението на близките му, защото най-важното е неговото лечение и възстановяване, обясни административният директор на УМБАЛ „Медика“ Алисе Муртезова. Пациентът е с дихателна недостатъчност, на кислород, с двустранна бронхопневмония.

Истината е, че в България в момента настроенията са още по-остри, на вярващи и невярващи в ковид, на вярващи и невярващи във ваксините. Това допълнително нагнетява напрежение. Днес лечебното ни заведение ще подаде сигнал и до БЛС, знаете, те вчера излязоха със становище. В Българска болнична асоциация също ще бъдат уведомени за неприятния инцидент“, каза Алисе Муртезова.

Болницата ще си търси правата за агресията срещу персонала и в съда, а мерките за охрана на лечебното заведение вече са засилени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Anna
    Теодора е права.Хайде Медика коментирайте и разкажете за долното си и грубо отношение към пациента.За бой сте и това ви е малко.Жалки и некадърни същества работят при вас.Долно място сте.
  • 2
    8
    Оппа!
    Стана ми интересен коментара на Teodora. Нищо не се е чуло за този случай.... Ако някой знае нещо в повече – нека сподели!
  • -1
    7
    Teodora
    Сега сезирахте....но нищо никога не споменахте когато ваш работник нападна 12 души в същото Ковид отделение миналият месец и потулихте случая - а пациентите Ви които все още страдат от получените психически и физически травми от случаят дори и не проверихте как са. Ваш работник преби и лекар и санитарки и пациенти, но това не е обявено никъде! Изобщо пък да не споменаваме на телефонът за справки, как се държите когато Ви се звънне.
  • 0
    6
    Иван
    Този е един некадърен шопар,и това ми било доктор,малко ви е,всеки ден трябва да ядете бой!Грубияни!Закривай ги!
  • 6
    5
    Иван Иванов
    Дайте думата на нападателя, да чуем защо е прибегнал до тези методи. Така е много едностранно да чуваме само едната позиция - дали всъщност не са отказвали да дадат информация за близкия му?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари