Под 28% изборна активност на кметските избори в Благоевград

0
Новият кмет на Благоевград ще бъде избран на балотаж
Новият кмет на Благоевград ще бъде избран на балотаж Снимка: БГНЕС

В Благоевград днес се проведе частичен местен вот с изцяло машинно гласуване

Изборният ден е приключил в 20:15 часа, каза на брифинг заместник-председателят на Общинската избирателна комисия Йордан Симонски, цитиран от БТА. Избирателната активност е 27.76 процента. От 65 502 жители на общината имащи право на глас, до избирателните урни пред днешния ден са отишли малко над 18 хиляди.

Гласуването се проведе в 140 секции, в 120 от тях изцяло машинно. В 20 секции имащите право на глас са били под 300 и вотът там е бил с хартиена бюлетина.

Новият кмет на Благоевград ще бъде избран на балотаж следващата неделя

По неофициална информация разликата между първия и втория кандидат е 8%. На първия кандидат, който е Илко Стоянов от "Има такъв народ", не му достига, за да стане кмет още от първия вот. Най-вероятно на балотаж отива и досегашният кмет Румен Томов, подкрепен от БСП, информира Bulgaria On Air.

Всички протоколи се носят в драматичния театър, където се обработват. Някои от секциите - с под 300 избиратели гласуваха на хартия.

Сигнали за нарушения няма и след края на изборния ден. По неофициални данни до момента са отишли 27, 76% от имащите право на глас, което означава, че избирателите днес са били под 20 000. Предстои да приключи предаването на протоколите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари