Заради авариен ремонт се променя движението на "Дунав мост"

0
Движението в 20-метров участък ще бъде пропускано поетапно в двете посоки в едната лента
Движението в 20-метров участък ще бъде пропускано поетапно в двете посоки в едната лента Снимка: БТА

Движението в 20-метров участък ще бъде пропускано поетапно в двете посоки в едната лента

Заради авариен ремонт на фуга организацията на движение в 20-метров участък от "Дунав мост" при Русе ще бъде променена от 13-и май до 31-ви май тази година. Това съобщава Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От АПИ припомнят, че се предвижда основен ремонт на "Дунав мост". От построяването на съоръжението досега такъв не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Изработеният технически проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка.

Ремонтът е на стойност 44 877 228,68 лева с ДДС. Избран е и изпълнител. Изискването на АПИ е по време на строително-монтажните дейности да не се спира движението по "Дунав мост". Работният процес ще се извършва и организира така, че трафикът да преминава безопасно в едното платно.

На 8 май приключи ремонт на пропаднал участък на Дунав мост. Ремонтът беше неотложен, тъй като на около 100 метра на излизане от ГКПП „Дунав мост“ на съоръжението се отвори близо половин метрова дупка. Причината за пропадането тогава беше остаряване на бетона на един от панелите, интензивният трафик, както и големите количества валежи през последните дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Paradoks
    През ден, авариен ремонт! Това пак ли е предизборно събиране на пари? Преливаме от пусто в празно! Затворете го този мост и му направете основния ремонт,както го направиха румънците! Стига сте измисляли пршчини за отлагането му! Че летен сезон,че зимен сезон,че дрън дрън!!! Накрая като се срути,ще има вайкане!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари