Пенчо Милков: Неприятните миризми са предизвикателство и за държавата

0
Много са чувствителни нашите граждани, заяви новият стар кмет на Русе
Много са чувствителни нашите граждани, заяви новият стар кмет на Русе

Много са чувствителни нашите граждани, заяви новият стар кмет на Русе

Пенчо Милков, който беше избран за втори мандат като кмет на Русе, призова за законодателство срещу неприятните миризми. Призивът си той отправи в сутрешния блок на БНТ, като се обърна към други кметове на големи градове, Националното сдружение на общините в Република България, както и към народните представители.

Въздухът е тема за Русе от началото на демокрацията. Тук започнаха протестите. Много са чувствителни нашите граждани. Това, което свършихме предния мандат, са пет станции за въздуха, които общината е осигурила. Нито една от станциите не е установила за периода завишени показатели. Реално обаче има неприятни миризми, с които трябва да продължим да се борим. Тук предизвикателството е и за държавата“, посочи още Милков.

Милков отбеляза, че приоритетите му не са се променили. „Получихме подкрепа от всичките 6-7 правителства, които се смениха, за което им благодарим. Бюджетът на града е удвоен за четири години. Приоритетите остават бързо развитие и възстановяване на инфраструктурата в градска среда, която от 30 години запусната. Също така грижата за младите семейства. Всички русенци знаят, че в детските градини проверяваме очите, зъбите на децата, има помощи за второ дете, за близнаци. В основните училища се изучава роботика, софтуерно кодиране. Общинският транспорт се променя и продължаваме да го подновяваме. Изключително мотивиран съм за работа и с обновен софтуер“, каза още кметът.

Кметът на Русе си обясни ниската избирателна активност с поредицата парламентарни избори.

„Мисля, че това отегчи хората. Мисля, че в един прекрасен слънчев ден, без дъжд и без множество почивни дни, който е искал да сменя кмета на Русе, можеше да гласува. Дори и негласувалите, потвърждават, че Русе си има работещ кмет, смята Милков.

Новият стар кмет на Русе обясни и как ще работи в Общинския съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    46
    Ivelin
    Тъп си ама яко държавен проблем вдигни си задника вземи си антуража от риосв и тръгвай по заводите да замерваш те са 2 3 и не згъвай пачки да им казваш една седмица предварително Пеньо
  • 5
    45
    Пена
    Неприятните кметове са предизвикателство за народа на тая държава. Хунтата наложи това нещо да стане кмет на руситу и сега нямаме друга алтернатива, освен да го търпим... Жена му също...опс...новата му жена... опс... не е ясно дали няма и още по-нова... Шебека в семейството си не може да въдвори ред - ние ще чакаме общината да оправи... е, ще я ОПРАВИ!
  • 5
    44
    до 43
    И как да гласуваме против него, като другите бяха още по-тъпи и нагли.
  • 4
    43
    Димитър Недев
    Късно е вече да пишете срещу Пенчо Милков.Да сте ходили да гласувате срещу него,а не да си чешите езициците във фейсбук.
  • 5
    42
    До 41 коментатор
    Не си прав, явно за кого си гласувал, харесва ти тъпоумието и оскотяването на града ни. Точно от кмета зависят много неща. Кметът на Перник как беше плътно до своите съглаждани на техните протести за безводието. Наистина показа, че е един от своите съграждани и градът ме у в сърцето. Показа го с делата си, а не с лозунги по афиши и плакати. Как този човек, въпреки, че тогава беше от БСП не се спря, ходи в София, среща се с когото трябваше и постигна своето. Естествено червените чугунени глави не му простиха, мъмриха го, но той беше категоричен - интересите на моите съграждани са над партините интереси. И напусна БСП. Разбра, че тя не е партия-майка, а партия мащеха. А в Русе какво - едно нищо. Намерихме си съучастник в лицето на назначената от ППДБ директорка на РИОСВ и нагло твърдим, че в града ни няма проблем, а русенци били много изнежени към миризми, газове и други подобни. Всички ние помним хлорните обгазявания, геноцида над русенци, кото ни беше осъществен от комунистическия режим на България и Румъния. Кметът също трябва да го помни, ако наистина е учил в училищата, които сочи в своята автобиография. Те са на брега на Дунава, а там положението беше най-тежко. Но как да си признае за престъпленията на комунистическия режим. Та нали е един от тях, даже се гордее с престъпленията на дядо си
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари