Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа

0
Днес Европа и България се лутат, каза историкът
Днес Европа и България се лутат, каза историкът Снимка: Евроком

Днес Европа и България се лутат, каза историкът

"Без Деня на победата нямаше да съществува обединена Европа", каза историкът доц. д-р Георги Димов, който беше гост в предаването "Делници" с водещ Николай Колев по Евроком.

Доц. д-р Георги Димов обясни, че Денят на победата се празнува и в Украйна до 2013-а година. "Днес Европа и България се лутат. Важно е да се отбележи още, че има опити доминиращата роля на САЩ да бъде отнета. В това пренареждане на света ние оставаме от губещата страна", посочи още гостът.

Историкът допълни, че в момента според него вървим към Пета национална катастрофа. "Ние в момента нямаме политици, които да изправят гръбнак и да защитят националния ни интерес", каза още Димов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    До втори
    а 45 години пеехме хвалебствени песни, рецитирахме слова възхваляващи Сталин и последвалите го дебилни старци /Брежнев, Андропов, Черненко/. Марширувахме пред портрета на един сифилистик и пред портрета на един продажник, искал да ни вкара в Балканска федерация, ведно с Югославия. Та същия продажник е от създателите на т.нар. македонска нация. А сега Путлер поощрява макетата, че Кирил и Методий са македонци.
  • -2
    9
    Глупусти
    Тоя историк да му еба майката русоидна. Няма скоро кой да отнеме първото място на Америка. Всички врагове на Америка се борят за оцеляване и не може да има ситуация при която ако сме с Америка и някой я измести ние да попаднем в ситуация 5-та национална катастрофа. Всъщност петата национална катастрофа може да стане единствено ако както сме с Русия и тя се разпадне, затова е най-добре колкото се може по-скоро да се отървем от руското влияние и неговите слуги като тоя идиот Георги Димов. Но да сме наистина с Америка и Европа и да ни споходи национална катастрофа е само в промитите мозъци със съветска пропаганда т-пунгери като тоя PD-раст Георги Димов. Смърт за Георги Димов!
  • -2
    8
    аха, разбрах
    Значи заради администрацията плащаме репарации?!? Баф тая администрация! Административно викаш сме гонили партизаните на Тито?!? Заради администрацията гърците искат териториални компенсации?!? Няма начин, ние сме едни херувимчета серафимчета!
  • 5
    7
    Балканеца
    5, Югославия и Гърция са окупирани от германски войски, няма да е зле да се информираш юридически как стоят нещата, преди да облъчваш с лъжи. България се съгласява да въведе администрация, в това число и военна там, където живеят българи. И понеже ви знам опорките, ще ме питаш защо се водят Окупационни - поради същата причина от изречение 1, международното право го изисква. По същата причина се води окупационна и руската ОСВОБОДИТЕЛНА армия през 1878г. И не съм казвал никъде, че не сме участвали във войната, казах че не сме участвали с войска на фронта. Каквато и да е причината, част от Оста сме и е нормално да сме на страната на победените. Въпросът е, при това положение, какво прави българската армия на запад и защо воюва срещу Германия където даваме 20 000 убити, при положение че никакъв актив от това няма да извлечем. И отговорът - по чисто светски,на местните комунисти изобщо не им дреме за българския народ и че някакви 20К щели да бъдат избити на фронта, важно е заповедите на господаря да се изпълняват. По същата причина произвеждаха и македонци в Пиринско, а недоволните или убиваха или вкарваха в лагер. Ама те са добри, и са патриоти, а Царят е лош и фашист. А ти в никакъв случай не си прост, хахаха
  • 2
    6
    Балканеца
    4, Опцията Неутралитет не стои. Цар Борис протаква колкото е максимално възможно, повече опции за протакване няма, самия той изобщо не желае България да влиза във войната. Германците си казват направо, че или сме с тях, или против тях, защото им трябва коридор към Гърция и Югославия. Опцията за обединени сили за защита с Югославия и Гърция е несериозна, първо заради отношенията на Балканите по това време, второ заради очевидно никаквите резултати, които биха били постигнати, и трето защото Царя изобщо не е искал българска войска да воюва срещу който и да е, каквото е и едно от условията, които е успял да наложи. Но понеже не сме на урок по история, така и не разбрах защо избягваш да говориш по темата, което провокира дискусията - дори и да е било по наша воля присъединяването към Оста, как при 160 депутати (максимум 160 гласувания ЗА с две ръце), имаме няколко стотин пъти повече избити? И ако тези са били виновни, комунистите които раздават позиви ЗА присъединяване на България към Оста, те защо са невинни? Защо ли човек остава с впечатлението, че "лошите царски депутати" са много удобно извинение за избиването на десетки хиляди индустриалци, общественици, журналисти, писатели, кметове, попове и обикновени хора. За избититите мандраджии пак царските депутати ли са виновни? А за избитите от комунистите други комунисти, след това и ортаците им от ОФ - земеделците на Никола Петков и него самия, и тях ли заради царските депутати? Що не вземеш малко да четеш нещо различно от история на бкп?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари