Оспорват в съда избора за кмет на Петрич

0
Кандидатът за кмет на Петрич Любчо Минев е подал жалба в съда
Кандидатът за кмет на Петрич Любчо Минев е подал жалба в съда Снимка: Административен съд - Благоевград

Кандидатът за кмет на Петрич Любчо Минев е подал жалба в съда

Оспорен е изборът за кмет на община Петрич, това съобщиха от Административен съд - Благоевград.

Образувано е административно дело по жалба на кандидата за кмет на Петрич Любчо Минев, издигнат от партията „Български гласъ“ против решение на Общинска избирателна комисия (ОИК) в Петрич, посочват от съда.

Решението се оспорва в частта му за допускане до участие във втори тур на двама кандидати за кмет на общината Димитър Бръчков и Стоян Руйков, пише в съобщението.

Твърди се, че оспореното решение на ОИКПетрич е основано на представени протоколи от секционните избирателни комисии (СИК), които са неистински - неверни документи, посочват от съда. Навеждат се доводи, че съдържанието им не съответства на действителното фактическо положение, пише още в съобщението.

Досегашният кмет на община Петрич Димитър Бръчков от ГЕРБ спечели трети мандат, за него са гласували 53,10 % или 12 319 души, а за кандидата на партията „СБОР“ Стоян Руйков своя вот са дали 45,66 % или 10 593 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари