Почина външният министър на Беларус Владимир Макей

0
Шокирани сме от новината за смъртта му, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова
Шокирани сме от новината за смъртта му, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова Снимка: Антон Денисов / РИА Новости

Шокирани сме от новината за смъртта му, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова

Почина външният министър на Беларус Владимир Макей, съобщи днес агенция БелТА, цитирана от ТАСС и БТА.

БелТА се позовава на Анатолий Глаз, говорител на беларуското министерство.

Владимир Владимирович Макей е роден на 5 август 1958 г. в Гродненска област. Завършва Минския държавен педагогически институт за чужди езици, работи в Съвета на Европа и като началник на управлението за общоевропейско сътрудничество в беларуското външно министерство. През 2000-2008 г. е помощник на президента Александър Лукашенко, а през август 2012 г. е назначен за министър на външните работи.

Преди президентските избори и масовите антиправителствени демонстрации в Беларус през 2020 г. Макей беше един от инициаторите за това Беларус да подобри отношенията си със Запада и критикуваше Русия, отбелязва Ройтерс.

Той обаче рязко промени позицията си след началото на протестите и заяви, че те са замислени от западни агенти.

"Шокирани сме от новината за смъртта на беларуския външен министър Владимир Макей", заяви в "Телеграм" говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари