По седем сигнала работиха пожарникари от областта

0
В 9 часа един екип от ССОД е изпратен да окаже съдействие за отстраняване на опасни предмети от моста на Колю Фичето в гр. Бяла
В 9 часа един екип от ССОД е изпратен да окаже съдействие за отстраняване на опасни предмети от моста на Колю Фичето в гр. Бяла

7 сигнала за произшествия са отработили екипите на РДПБЗН – Русе през изтеклото денонощие.

На 20 юли в 9 часа един екип от ССОД е изпратен да окаже съдействие за отстраняване на опасни предмети от моста на Колю Фичето в гр. Бяла. За отстраняването им е използван алпийски способ. Пострадали няма.

В 12:38 часа служителите от РСПБЗН-Ветово са реагирали на сигнал за пожар без материални загуби в с. Смирненски, до турските гробища. При пристигането на екипа се е установило, че горят сухи треви и паднала листна маса на площ от 3000 кв.м. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

След сигнал в 12:55 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе е изпратен на сигнал за пожар без материални загуби в гр. Русе, до петролна база. При пристигането на екипа се установява, че горят сухи треви и паднала листна маса на площ от 1000 кв.м. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Пожар без причинени материални загуби са гасили и служителите от Втора РСПБЗН. За времето от 14:50 до 16:15 часа се са били изпратени в град Русе, на ул. "Тракция 20". На място огнеборците са установили да горят отпадъци на нерегламентирано сметище. Причината за пожара е палене на огън.

В 15:29 ч. лъжлив сигнал за пожар на ул. "Пристанищна" в Русе е изкарал служители на Първа РСПБЗН с два пожарни автомобила.  При пристигане на адреса се установява, че неконтролируемо горене няма.

За времето от 17:02 до 18:02 часа служители от Втора РСПБЗН са насочени към бул. 'Липник" до блок „Руй планина“ по сигнал за пожар в сухи треви. На място пожарникарите са установили запалване на около два квадрата сухи треви. Щети не са нанесени.

Лъжлив сигнал за пожар в лек автомобил е изкарал екип на Първа РСПБЗН в 19:52 часа. Преминаващ гражданин е съобщил за инцидента в автомобил на паркинга до блок „Опера“ в Русе. Оказало се е, че има изтичане на фреон от спукан радиатор на климатичната инсталация на автомобила, а не пожар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари