По пътя Русе - Кубрат ни трябват луноходи, не коли

0

С две нови пешеходни пътеки осъмна град Кубрат.

Те са изходите за Разград и Русе, и пред двете има надпис „Марс“. И двете бяха използвани от местните хора като елемент от насрочения за днес мирен протест с настояване да се ремонтират пътищата към двата областни града.

Авторството на пешеходните пътеки остана неизяснено, не стана ясно и дали ще бъде образувана проверка за нерегламентираното поставяне на обозначения върху пътното платно.

От 8.00 ч. стартира пресичането на пътеките с плакати, обявяващи исканията на протестиращите. Млади и стари се включиха в протеста, на мегафон желаещите да си мотивират настояването имаха възможност да споделят проблемите си с пътната инфраструктура. 

Местен поет бе посветил стих на протеста, в който изразяваше надежда, че и премиерът Бойко Борисов ще научи за неволите на кубратчани  и централната власт ще вземе мерки да бъдат ремонтирани пътните отсечки. 

В протеста се включиха и организаторите на друг протест, случил се през седмицата в Исперих, предава Дарик. Там протестът бе свързан с пропадането на участъци от улици вследствие на реализацията на проекта за водния цикъл. Жителите на двете общини обмислят и общ протест.

Докато протестиращите кубратчани пресичаха пътеките на двата изхода на града се образуваха колони от автомобили, камиони и автобуси. На тях протестиращите раздаваха балончета в бяло, зелено и червено с надписи „Добре дошли на Марс“, обясниха им и защо протестират, всички шофьори бяха солидарни с исканията им и не изразиха недоволство от това, че се налага да чакат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари