Пламен Константинов пропътува 4000 км, само за да гласува

1
Волейболната звезда не разбира оправданието на тези, които не гласуват
Волейболната звезда не разбира оправданието на тези, които не гласуват Снимка: Спортал.бг

Гибона предлага изборите да се провеждат в два дни, за да се вдигне избирателната активност

Волейболната звезда Пламен Константинов пропътува над 4000 километра в Русия, за да гласува в българското посолство в Москва.

Гибона живее и работи в Русия. И въпреки че е далеч от дома, винаги се възползва от правото си да гласува, без значение къде се намира.

"Играехме мач в Казан в събота и единственият начин да гласувам бе да се кача на самолета и да отида в Москва. Винаги когато имам възможност – гласувам. Тази година два пъти в посолството в Москва, след това в България си бях през лятото и сега отново в посолството в Русия", сподели Константинов, който понастоящем е треньор на "Локомотив" (Новосибирск), предава Bulgaria On Air

Той изминава над 4000 километра, за да стигне до урната. И не разбира оправданието на тези, които не гласуват.

"Ние искаме демокрация, но не я упражняваме. Свърши ни първоначалният ентусиазъм след промените. Мързи ни да отделим и един ден от годината за собствената си държава, за да направим някакъв избор. Всички са недоволни от управляващите и най-обичам някой да каже "няма за кого да гласувам". Като че ли ако не отидат да гласуват, вместо 240 ще влязат 120 депутати. Според мен колкото и да няма за кого, все пак трябва да се гласува и да се направи някакъв избор, иначе обратното означава, че ние не ставаме за демокрация, за демократично управление", смята Гибона.

Пламен Константинов казва, че българинът все още не се е научил за какво да гласува.

"Хората трябва да разберат, че гласувайки, ти даваш правото на политическата формация или на кандидат да решава вместо теб. Тоест трябва да се търси компетенцията, а не да се избира себеподобния или само месията", подчерта той.

И предлага изборите да се провеждат в два дни, за да се пречупи тенденцията за все по-ниска избирателна активност.

"Защо не ги направим тогава събота и неделя? Като го домързи българинът да отиде в събота, да отиде в неделя", предлага волейболната легенда.

Константинов е на мнение, че този път ще има правителство, въпросът е колко ще е дълъг неговият живот. А първото нещо, което трябва да направят новите политици, е да подкрепят хората и бизнеса в условията на Ковид кризата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари