Пироманиаци тормозят Рим с палежи

0

Пореден голям пожар в италианската столица

През уикенда над Рим се изви дим в следствие на пожар в източната част на града, като това беше четвъртият голям пожар в рамките на четири седмици и властите подозират умишлен палеж, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Най-новият пожар се разгоря в събота сутринта и пламъците се разпространиха до няколко автоморги и част от парк. Голяма колона дим беше видима от целия град. Противопожарната служба съобщи в събота, че пожарът е овладян. В потушаването му участваха около 100 огнеборци и 50 пожарни коли. Четири сгради бяха евакуирани като предпазна мярка и от това бяха засегнати 130 семейства. Хората в района бяха инструктирани да държат вратите и прозорците си затворени и да носят маски на открито.

"Вече стана ясно, че Рим е атакуван от пироманиаци", заяви сътрудник на кмета на Рим Роберто Гуалтиери. Много хора смятат, че градската администрация и новият кмет са мишена на умишлените палежи. "Разследването ще разкрие дали това са индивидуални актове или действията на организирани престъпници", каза сътрудникът на кмета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари