Петър Волгин: Постоянното дърдорене за домашното насилие банализира проблема

7
Когато непрекъснато ти пилят мозъка с едно и също нещо, ти преставаш да му обръщаш внимание
Когато непрекъснато ти пилят мозъка с едно и също нещо, ти преставаш да му обръщаш внимание

Когато непрекъснато ти пилят мозъка с едно и също нещо, ти преставаш да му обръщаш внимание

От времето на соца си спомням един израз, който от безкрайно повтаряне беше омръзнал на всички нормални хора - "международното положение". Съзнанието ми моментално изключваше, щом някой по телевизията почваше да говори за "международното положение". В толкова много клишета беше овъргаляно това "международно положение", че нямаше друго спасение от него освен изключването.

Струва ми се, че съвсем същото става с един също толкова често повтарян израз - "домашно насилие". Разбира се, че има такова насилие. Негови жертви са жени, деца, възрастни хора. Да, и мъже също, колкото и на някои да не им се вярва. Също така има насилие по улиците. Когато се спречкат двама шофьори например. Има насилие по стадионите. В училищата. И на още много други места има насилие. Само че за това никой не говори. Всички днес говорят за "домашното насилие". Първият половин час от всички новинарски емисия е запазен за тази тема. Ето така се стига до досадата. Когато непрекъснато ти пилят мозъка с едно и също нещо, ти преставаш да му обръщаш внимание.

Едно скоба. Това повторение не е само папагалски похват. В темата има много интереси. Участват много НПО. А значи има и много пари. Които трябва да бъдат усвоени от въпросните НПО. И това е една от причините постоянно да се върти, и върти, и върти, и върти темата "домашно насилие". И в резултат на това повторение на все повече хора ще им става досадно и безразлично. Независимо от факта, че проблемът съществува. Само дето постоянното дърдорене банализира този проблем. Струва ми се, че дърдорещите никак не се вълнуват от банализирането. За тях основното е усвояването на парите.

Петър Волгин

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Волгин е титан
    И няма ирония или сарказъм. Не знам как е постигнал финансова независимост, но е абсолютно директен в изказа си. Очевидно е, че не се притеснява са службицата си. Очевидно има достатъчно качества и умения за да си изкарва парите и без държавна служба и грантове. За разликата от простата репортерка на БНР в Русе. Проста, но пък с его до небето. На какво отгоре, е мистерия.
  • 11
    1
    daskal
    Понякога за жалост е наполовина прав. Както в случая. Полуистината често е по-отвратителна от лъжата. Кампанийните медийни истерии наистина повдигат много въпроси. Как така ИЗВЕДНЪЖ 30% от тунингованите хубавици се оказаха рязани с макетни ножчета и насилвани? Те, разбира се, са простички и не схващат манипулациите на жадните за жълти сензации медии. Ето, и в Дунавмост сме заринати с това! И все пак - има някаква подмолна цел зад тези "сензации". И тя май наистина не е с много чист косъм.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари