Пет яйца седмично помагат за сваляне на килограми

0
Няма значение под каква форма се консумират яйцата, важното е да се прави редовно
Няма значение под каква форма се консумират яйцата, важното е да се прави редовно

Няма значение под каква форма се консумират яйцата, важното е да се прави редовно

Според научното списание Clinical Nutrition неотдавнашно проучване е доказало, че с яденето на яйца пет пъти седмично може да се постигне стройна физика и по-нисък индекс на телесната маса. Според изследователите няма значение под каква форма човек ще яде яйца, най-важното е да го прави редовно.

В проучването са участвали 355 студенти на възраст от 18 до 30 години. Първоначално експертите са измерили височината, теглото и обиколката на талията на всички участници. След това участниците в експеримента били разделени на групи. В първата група попаднали тези, които консумирали яйца по-малко от веднъж седмично, във втората - тези, които използвали този продукт от 1 до 4 пъти седмично, а в третата били включени хората, които консумирали 5 яйца или повече пъти седмично.

Резултатите показват, че хората от третата група са имали по-нисък индекс на телесна маса и по-нисък процент телесни мазнини.

"Връзката между консумацията на яйца и състава на тялото се опосредства от приема на протеини. Тази констатация е важна от гледна точка на общественото здраве, тъй като показва, че по-високият прием на яйца може да доведе до по-здравословен състав на тялото, което до голяма степен се дължи на по-високия прием на протеини", заяви водещият автор на изследването д-р Мириам Гаридо-Мигел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари