Пенчо Милков: Русе и Гюргево са пример за ползотворна работа

3
Днес в Русе се проведе Българо-румънска конференция
Днес в Русе се проведе Българо-румънска конференция Снимка: Facebook / Пенчо Милков

Днес в Русе се проведе Българо-румънска конференция

Форумът е под наслов „Обединена Европа – един път към икономическа сигурност и устойчива интеграция“. Официални гости на форума са министрите на икономиката на двете държави Богдан Богданов и Щефан-Раду Опря, посланиците Радко Влайков и Бръндуша Предеску, както и ръководители на търговски камари и клъстъри. В срещата участва и Н.Пр. Андреа Икич–Бьом, посланик на Република Австрия, която е в града от вчера.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков откри събитието в зала „Европа“ на Доходното здание, като акцентира върху дългогодишната свързаност между двете страни и европейското им развитие.

Русе и Гюргево са пример за ползотворна работа, а общинските ни съвети от години работят по решаването на общи проблеми. Вярвам в позитивните решения, които могат да вземат управленията на двете държави, както и в сигнала за единение, който изпращаме с форума в Русе, каза Милков.

Събитието събра ръководителите на търговски камари на двете страни, инвеститори, представители на чуждестранния и местния бизнес. Приоритетна тема в разговорите бе приемането на България и Румъния в Шенген, логистичните проблеми на границата, които затрудняват не само инвеститорите и бизнесите в двете държави, но и цяла Европа. Дискутирани бяха икономическото бъдеще на региона, ключови инфраструктурни проекти, както и добрите практики между бизнеса.

Събитието е организирано от министерствата на икономиката на България и Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Милков
    Работи толкова ползотворно, че трансформира Русе от двойно по-голям град на Гюргево до по-малък по население град от Гюргево. Ето това е моделът “Русе” - “с Русе в сърцата”.
  • 0
    4
    Хокеист
    Къде изчезна вярната и любяща съпруга г-жа Панкова? Или вече г-жа Милкова? А бяха толкова щастливи като работеха заедно.
  • 1
    3
    ебати примера
    оправи поне улиците бе педераст
  • -4
    2
    WC
    Браво Пънчи ти си нашта гордост
  • 6
    1
    гост1
    Ама как бе Пенчо страхотна работа чакат по 24 часа хората на опашка ,и поне за двата града махнете таксата мост и без друго за Русе пари няма от моста
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари