Пенчо Милков: Общината отдели 1 милион лева, за да подпомогне обследванията на блокове за саниране

2
Ощетени са десетки хиляди хора, заяви градоначалникът на Русе
Ощетени са десетки хиляди хора, заяви градоначалникът на Русе Снимка: Пенчо Милков / Facebook

Ощетени са десетки хиляди хора, заяви градоначалникът на Русе

Необходимо е преразглеждане на класирането за процедурата за саниране на жилищните сгради. Твърдението е на кмета на Русе, който се обърна към Министерството на регионалното развитие и благоустройството с писмено становище по темата.

По програмата за саниране на жилищни кооперации 7 са одобрените блокове в Русе, 25 обявени като резерви, а два от тях са отхвърлени като неотговарящи на критериите и изискванията по програмата.

"6 от блоковете дори сами си платиха енергийните обследвания, за другите общината отдели 1 милион лева ресурс, за да ги подпомогне. Бяхме уверени, че 50 милиона лева са за саниране", заяви в "Денят започва" по БНТ кметът на Русе Пенчо Милков.

Според него енергийните обследвания са честни, но остава въпросът как абсолютно същите панелни блокове в други общини са получили максималния брой точки.

"Държим енергийните обследвания над 115 точки да бъдат преразгледани дали са верни", допълни кметът на Русе.

"Не можем да си обясним защо нашият блок попада в резервите. Той е един от най-големите и се намира на главната улица на града", коментира Лилия Мораля.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Сваселена Мъскт
    Наследниците на Михаилчо Братанов са ФБ приателчета на съпруга ми, въпреки че дедо му е бил ликвидатор по поръчка, а първия доносник. Да живее БКП+КПСС+ККП+СККП+ДКМС+Тимур и неговата Команда. А! Очаквайте скоро една Уфсъ да се обагни в кочината.
  • 3
    8
    tom
    Пенчо ,digai danacite ,PEDRO.
  • -2
    7
    архитект
    Нали щяха да бъдат задължителни Паспортите на сградите ?
  • 11
    6
    алпинист по саниране
    Пенчо Милков е дал този милион на близка фирма за обследване по Закона на джунглата "Аз на теб ,ти на мен" с получена комисионна.
  • 11
    5
    Общинари-пирати
    Сега стана ли ви ясно Пенчака защо ги руча жабетата толкова много за това саниране? С тия "обследвания" най-сладко се краде от "наши" фирми.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари