Пенчо Милков: Искам справедливостта да възтържествува!

8
Не може Русе да бъде ощетен за сметка на богопомазаните градове, обясни кметът
Не може Русе да бъде ощетен за сметка на богопомазаните градове, обясни кметът Видео: КИС 13

Кметът на Русе обясни защо оспорва класирането на сградите за саниране​

Заради съмнения за нагласени обследвания за енергийна ефективност, кметът на Русе Пенчо Милков иска преразглеждане на класирането по процедурата за саниране на жилищни сгради.

Освен това той настояват да бъде извършена независима проверка на обследванията на всички сгради, получили над 115 точки.

За община Русе са одобрени 7 блока за общо над 21,2 милиона лева, при лимит на безвъзмездната финансова помощ за първи етап на процедурата от 50 млн. лева.

Това прави усвоен ресурс от 42%, а в други райони на страната има допуснато финансиране от над 90%, възмущава се кметът Милков, предаде телевизия КИС 13.

Според него, при наличието на сгради със сходни характеристики в цялата страна, би било интересно да се изследва как в някои райони такива сгради могат да въведат мерки за максимална ефективност, а в други документите не показват такава възможност.

И в други градове, поставени в една група с Русе, също има нисък процент на одобрени проекти по процедурата за саниране.

Според Пенчо Милков, отново се наблюдава приоритизиране на определени градове и региони за сметка на други, което води до дисбаланс в развитието на страната.

С оглед важността на процедурата, Община Русе е подкрепила сдруженията на собствениците, като е отпуснала финансова помощ от 1 милион лева под формата на безлихвен заем за извършване на техническо и енергийно обследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    36
    И ние ама с кмет като тебе
    Няма да стане махай се подлога
  • 12
    35
    Наглост
    И ние, гласоподавателите, искаме справедливост - оставка на най-некадърния кмет на Община Русе и сезиране на прокуратурата!
  • 7
    34
    Алоуу
    Търсим пастир в Нисуфффо. Четем, че има някакъв потенциален кандидат. Овцичките ни са много кротки и обичливи.
  • 9
    33
    Ехххх
    Колко силна "обич" струи от коментарите на русенци и тя разкрива, че справедливостта ще възтържествува, когато тези "обичащи" те "безкрайно" хора те "изнесат" на ръце от сградата в центъра и те изпратят да пасеш овцете и патките в Нисуфффо. Явно това ти е призванието.
  • 12
    32
    Русенска прокуратура
    Нямаш грижи Пенчо!!!Само кажи на покровителя ти да ни даде знак, и ще извадим един куп компромати,с които те е хванал за топките и продължава да си върти схемите вече 15 години!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари