Нова възможност за саниране на блокове в Русе

4
МРРБ публикува списъка с одобрените, резервните и отхвърлените жилищни блокове
МРРБ публикува списъка с одобрените, резервните и отхвърлените жилищни блокове Снимка: Община Русе

МРРБ публикува списъка с одобрените, резервните и отхвърлените жилищни блокове

Община Русе уведомява гражданите, че могат да кандидатстват по покана за „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - етап II“ по Националния План за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Настоящата процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ (БФП) е втори етап от изпълнението на подмярка „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“ към компонент „НИСКОВЪГЛЕРОДНА ИКОНОМИКА“ на НПВУ.

Настоящият втори етап предвижда интензитетът на безвъзмездната финансова помощ да е 80% от допустимите разходи и приемането на проектни предложения да приключи на 16.01.2024 г. На 22 декември 2023 г. МРРБ публикува списъка с одобрените, резервните и отхвърлените кандидати по Програмата. За гр. Русе списъкът включва 25 резерви. Сдруженията на собствениците на тези блокове могат да кандидатстват по Етап II до 11.01.2024г., като следва да осигурят самоучастието си в настоящата Процедура чрез собствен финансов ресурс в размер на 20% от стойността на допустимите разходи.

Списък на резервните блокове:

Цар Освободител 108

Иван Дечев

Борците

Железничар

Ивайло-Свобода

Волга

Тимок

Лермонтов

Възраждане В

Орлово гнездо

Чайка

Изгрев

Скъта

Юндола

Шар планина

Мизия

Петко Р. Славейков

Елит

Д-р Мустаков 5, вх 1

Дондуков-Корсаков 5

Възход

Арда

Найден Киров

Марек

Космос

Линк с насоките за кандидатстване можете да намерите тук: https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/fbf34с6а-8f67-4d16-9019-3bd43с71b70f

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    ъхъ, ъхъ,
    Те европейските пари се появяват така, по заповед на щуката! Викаш нямат нищо общо с нашите пари! А за двойните и тройни пари, попрочети за разследванията по предното, боковото саниране!
  • 2
    7
    Жгтйийн
    Твоите пари гражданино нямат нищо общо със санирането,по европейски програми!!!Чети и се образовай!!!Злобата си задръж за себе си???? А между другото,кажи да знаем с колко по-скъпо излиза???
  • 5
    6
    а защо
    с мои пари санирате собствеността си, а аз санирам моята сам?!? На всичко отгоре санирането ви излиза на двойна и тройна цена?!?
  • 7
    5
    Фффффф
    Два блока с два входа са одобрени в Родина 2 .Блоковете с 9 входа,за които се говореше,че ще бъдат с приоритет според наредбата,не са одобрени???Защо???Кой да ти каже???Всичко е с връзки и интереси?Докога в тази община ще се прави подбор,както на тях им харесва????
  • 7
    4
    Sdffghjj
    Как се подготвят документи за толкова кратък срок????Колко пъти ще подаваме документи????От 2017 година ни разигравате!!!Хората са озлобени от вашите лъжи!!!Дано за всичко да има възмездие!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари