Пеевски е невинен, Колтуклиева е виновна!

0
Едно да е ясно - платила съм си всички данъци
Едно да е ясно - платила съм си всички данъци

"Днес прокуратурата, вместо да отговори убедително на логичните въпроси защо никъде в героичните 12000 страници на Обвинителния акт не фигурира името на този, който наричаше Цветан Василев "мой духовен баща" и чиято рождена майка имаше общи фирми с банкера, някой услужливо обърна прожектора към мен. Благодаря за вниманието!

Първо Blitz, после ПИК, до тях "24 часа" и Вевести обявиха,че според източници от прокуратурата, СГП повдига обвинение на журналистката Соня Колтуклиева.

Всъщност, още в началото на май следовател В.Андреев ми повдигна обвинение за неплатени данъци в размер на около 8 000 лева. Защото, според следствието, само думата на "защитения свидетел" Бисер Лазов, станал милионер покрай Цветан Василев, е достатъчна - единствено той твърди, че ми е дал 3 пъти по 30 000 за 2 години. Листчетата, които Маргарита Михнева екзалтирано развява по медиите от 14 ноември 2014 г., нямат лого, име, адрес, подпис и печат ( нито на КТБ, нито на някаква фирма), не са придружени със счетоводни документи и свидетелски показания, няма разпоредителни бележки на Цветан Василев към тях.

От 16 ноември 2014 г. обяснявам, че единствените ми 2 срещи с Цветан Василев през 2010 и 2011 г. бяха свързани с проект "АГРО ТВ" - телевизия, която съществува и до днес. Той искаше да се включи в проекта, затова ми предложи авансово финансиране, но тъй като след изготвянето на концепцията, банкерът пожела да притежава мажоритарния дял - аз се отказах от партньорство с него. През цялото време Цветан Василев казваше, че иска това да бъде негов личен проект. По онова време Цветан Василев беше един от най-големите данъкоплатци и награждаван банкер (една от наградите му връчи лично вицепремиерът Цветан Цветанов), беше рекламодател на медиите на Ирена Кръстева-Делян Пеевски, те го възхваляваха до Бога. 
Не съм получила нито стотинка от КТБ, не съм имала депозити и не съм взимала кредити от банката, не съм била бенефициент на реклами и спонсорство. И нямам договор за пиар с КТБ или с който и да било, свързан с банката. Не съм написала и не съм произнесла нито една хвалебствена дума за КТБ!

Облагодетелствани от КТБ в продължение на години са всички онези политици, бизнесмени и магистрати със специални лихвени проценти за депозити и кредити. И не само...

Къде са те сега? Кой е разследвал произхода на парите им и дали са платили данъци върху доходите си?! Никой. 
Кои журналисти са получавали пари от КТБ, а!? Много ясно. Всички, които са работили в ТВ7, Blitz, "Уикенд", "Шоу", "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Труд", "168 часа", "24 часа", "Преса","Тема","Струма", "Стандарт","Ретро", ПИК...през т.н.кухи фирми, които са наливали милиони на издателите им чрез взети и невърнати кредити от банката или чрез покупки на медии от подставени лица.

Да, мен ме разпитваха, въртяха и превъртяваха все за едно и също, като междувременно Маргарита Михнева, срещу която водя дело за клевета, и пеевските медии информираха публиката за ходовете на Следствието и Прокуратурата. Нали уж има следствена тайна?!

Най-напред, през 2015 година, ПИК обяви, че ще ме вкарат в затвора, днес и Blitz ме "осъди" на 5 години затвор. Ще ви се, нали?!
Когато в началото на май 2017 г. ми повдигнаха обвинение, никой не съобщи нищо, а мен ме предупредиха, че по закон нямам право да разгласявам това. И ето, днес, намериха сгоден случай. Така представиха нещата, сякаш като следствие от Обвинителния акт за КТБ, съм обвинена и аз. 
Намесиха ме без никаква връзка в пика на скандала за КТБ.

Защо? Ами защото, както пише Blitz, аз съм "голяма устатница"! И целта на следствено-прокурорско-медийните обвинения е да ми се затвори устата. Няма да стане!  33 месеца ме подлагат на неистов тормоз тези, които въздигнаха КТБ и я сринаха. Но Истината има едно неизменно качество - винаги излиза наяве!

Едно да е ясно - платила съм си всички данъци. Авансово съм внесла и тези около 8 000 лева много преди да ми бъде повдигнато обвинение. Макар да ги оспорвам по съдебен ред. Няма ощетяване на държавния бюджет. 
Удостоверение от 15.05.2017 г. на НАП показва, че нямам задължения към държавата. Никакви!

Знаете ли кое му беше хубавото на предявяване на обвинението?! Видях в материалите ето това,за което ви пиша - единственото "доказателство" са думите на Бисер Лазов. Този, който се обърна срещу благодетеля си Цветан Василев и влезе в лагера на Делян Пеевски.

НЕ, НЕ СЪМ МЕЖДУ ОБВИНЕНИТЕ ПО МЕГА-ДЕЛОТО КТБ! 
ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С МЕН!
ЗАМЕСВАНЕТО НА МОЕТО ИМЕ ДНЕС, В НОВИНИТЕ ОКОЛО ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ ЗА КТБ Е МАНИПУЛАЦИЯ И ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО!

Нали знаете - обвинението на прокуратурата не е присъда. Присъдите се издават от Съда.

Апропо, къде са Борисов, Станишев, Орешарски, финансовите и икономическите им министри, при които КТБ привлече държавни средства, къде са шефовете на фирми и общини, които са насочвали държавни средства към КТБ? Къде е Искров? Къде е близкият приятел на Борисов Александър Сталийски с неговите милиони в КТБ?

Аз съм тук. И няма да позволя да ми се приписват чужди грехове.

П.П. Спецпрокурорът Иван Гешев, водещ прокурор по делото КТБ, много ми се обиди още през лятото на 2014 г., когато написах писмо до Етичната комисия на ВСС, че дава интервюта с квалификации и внушения за вина още в началото на разследването".

Автор: Соня Колтуклиева, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари