Първото в Русе републиканско първенство по ушу предизвика истински фурор

0

Истински фурор предизвика първото проведено в Русе републиканско първенство по ушу, на 15-ти март в спортна зала “Дунав”, където премериха сили над 150 състезатели. Домакинството, поверено на “Движение за хармонично развитие - България”, оправда доверието на Българска федерация по ушу и засили влиянието на Русе като център на китайските бойни изкуства в страната.

Отборът на клуба-домакин защити славата на града като завоюва общо 26 медала, включвайки се както в дисциплините по традиционни стилове, така и в свободните двубои. Конкуренцията разби русенецът Алек Руменов, който, макар и дебютант, стана първенец в дисциплините сан да мъже и бутащи ръце до 70 кг. “Успехът ни се дължи на упорит 10-годишен труд и на постоянно учене” - коментира старши треньорът Теодор Недев и допълва - “Миналата година, например, бях единственият българин, посетил треньорски курс на Световната федерация по ушу, и смятам тази година отново да се включа в подобно обучение”.

Сред новостите на състезанието в Русе бяха дисциплините сан да за жени и бутащи ръце, като към тях се наблюдаваше засилено участие както от страна на национални, така и на международни състезатели от Сърбия и Македония. На събитието присъстваха и трима специални гости - президентите съответно на Сръбската, Македонската и Балканската федерация по ушу. Впечатлени от организацията на първенството, те официално заявиха решението си да изберат “Движение за хармонично развитие - България” за домакин на Балканската купа през октомври 2016 г.

“Надяваме се Русе, и България като цяло, да се превърнат във фактор в ушу на европейско ниво” - заяви президентът на БФУ Стефан Колев. “Доказателство за нашите амбиции и възможности е предстоящото Европейско първенство, което ще се проведе през май в Стара Загора. За всички състезатели участието на републиканското в Русе беше отлична възможност да се подготвят за предстоящата европейска надпревара” - заключва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари