Туристка от Сао Паоло: Много се радваме, че сме в Русе

4
България е привлекателна, защото е много различна, а ние идваме от тропиците, разказа бразилката
България е привлекателна, защото е много различна, а ние идваме от тропиците, разказа бразилката Снимка: Кадър от Bulgaria ON AIR

България е привлекателна, защото е много различна, а ние идваме от тропиците, разказа бразилката

Силен туристически сезон по река Дунав очакват тази година в Русе. В града вече посрещнаха първите туристи, които пристигнаха от Будапеща с американски круизен кораб. По време на пътуването си по реката те спират в различните дунавски държави, за да опознаят историята и културата им.

Над 170 чужденци от четири континента слязоха на брега в Русе с първия кораб от новия туристически сезон. За тях това е първа среща с България.

"Много се радваме, че сме тук. За нас е много приятно да опознаваме нови места и нови страни и да създаваме нови приятелства. Когато пътуваме по реката, можем да видим много неща. България е привлекателна, защото е много различна, а ние идваме от тропиците", сподели първите си впечатления туристка от Сао Пауло, предава Bulgaria ON AIR.

Круизите по Дунава са особено интересни за туристите от западните държави.

"С тези пътувания нашите гости откриват различното лице на Източна Европа. То не е само бяло, черно или сиво, а има всички цветове. България за мен определено е в цветовете на розата. Чувствам се тук като у дома си. Нямам търпение да опитам пак кашкавал пане и миш-маш", заяви круизният директор на корабната компания Ленърд Майнър.

Броят на корабите, които акостират в Русе, се увеличава, отчитат от общинската администрация.

"И тази година се очертава добър сезон за круизния туризъм, като предварителните графици, които сме получили от туроператорите, са за около 500 спирания на кораби в русенското пристанище", каза зам.-кметът на Русе Златомира Стефанова.

По традиция от Русе част от туристите се отправят към Велико Търново и Арбанаси, а за останалите има разходка в града и посещение на Ивановските скални църкви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    Аз
    "американски круизен кораб"? Натъпкан с подслушватели...
  • 2
    3
    Росен Гацов
    Що не интервюирахте някои от многото български роби бачкащи по тези плаващи кенефи? И без това ви е трудно с езиците.
  • 13
    2
    Aha
    Преди отплаване да мине да прибере малко кариоки от селеметя, че нещо много се навъдиха
  • -6
    1
    Саня Пеулинова
    Асам човала за ващо либийско кмед Бенчиу. То било дупило всичко дето с пола ходи. Иска и ас да опита. На тропика нама толкова малки, ама иска да опита малкото на Бенчиу!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари