Правителството даде зелена светлина на проучването за втори мост над Дунав при Русе

3
България и Румъния започват проучванията съвместно
България и Румъния започват проучванията съвместно

България и Румъния започват проучванията съвместно

Правителството одобри Писмо за съвместен ангажимент между Министерството на транспорта и съобщенията на Република България и Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния във връзка с провеждането на предпроектно проучване за втори мост над река Дунав при Русе.

Министерство на транспорта и съобщенията на Република България и Министерство на транспорта и инфраструктурата на Румъния са в процес на подготовка на съвместен проект за предпроектно проучване за моста. Като част от документите за кандидатстване се предвижда и подписване на Писмо за съвместен ангажимент от двамата ресорни министри, с оглед последваща реализация на предвидените дейности в обхвата на проучването, ако проектът бъде одобрен за финансиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 25
    13
    до компетентните
    Мили съграждани, аз като Русенец милея за града и за неговото израстване.Със сигурност не съм само аз така. Втори мост ще ни утвърди като логистична точка, а това е предпоставка за развитие на град и инвестициите в него, респективно на заплатите. Плачем си за магистрала, което да улесни трафика и намали пътните злополуки. Добре развитата инфраструктура привлича хора и подобрява условията на живот. Вижте например Стара Загора. Магистралата им е по носа. Града е с обновени улици, вижда се че ври и кипи. Русе е речната столица на България, град с традиции и история. Много събития са започнали именно от Русе. Години наред сме избутвани в ъгъла и тенденциозно ограничавани с инвестиции. Хайде да не се изказваме негативно, а да заставаме зад неща които видимо ще помогнат на града.
  • 13
    12
    до 11
    Дунав при Будапеща не е държавна граница. Леко разликата в трафика става огромна.
  • 0
    11
    Русе
    Будапеща има осем моста на Дунав между двете части на унгарската столица. По Коледа светят целите украсени със празнични лампи. Феерия. Може би два моста между Русе и Гюргево ще намалят трафика, а може би не. Зависи от много фактори и най-вече от войната как ще завърши и накъде ще отидат нещата.
  • -18
    10
    мостът
    трябва да бъде извън гр. Русе. Допълнително замърсяване на въздуха от изгорелите газове на преминаващи камиони и шум, за безопасността на движението да не говорим, за разрушаване на инфраструктурата също. Ако остане тази управа, която е подай гъз на всеки, който я пожелае, в комбинация с инсинератора, дето са го проспали, Русе е обречен на унищожение
  • -40
    9
    Русенец
    Втори мост при Русе - още един мост, който зърнарите да блокират с протести.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари